OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Πρωτούλης: “Περιφέρεια και κυβέρνηση επεκτείνουν τη χωματερή της Φυλής και ετοιμάζουν νέο έγκλημα στο Γραμματικό”

«Ψέμα, συκοφαντία και δόγμα “μηδενικής ανοχής” απέναντι στις δίκαιες λαϊκές αντιδράσεις επιστράτευσε, ως συνήθως, η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα τη λειτουργία του νέου σκουπιδότοπου στο Γραμματικό.
Η κ. Δούρου, εκτός του ότι για άλλη μια φορά επιστράτευσε τα ΜΑΤ, “διαβεβαίωσε” τους κατοίκους που διαμαρτύρονται ότι “δεν πρόκειται να κάνει πίσω”» δήλωσε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Πρωτούλης.

«Ο λαός της Αττικής μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του. Όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από “αντιμνημονιακή” έγινε μνημονιακότερη των μνημονιακών, έτσι και η πλειοψηφία της Περιφέρειας Αττικής, που εκλέχτηκε με κεντρικό σύνθημα το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή, τώρα όχι μόνο την επεκτείνει, αλλά ετοιμάζει και νέο έγκλημα στο Γραμματικό» ανέφερε ο κ. Πρωτούλης και πρόσθεσε: «Η πλειοψηφία της Περιφέρειας Αττικής, όπως κορόιδεψε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που την εμπιστεύτηκαν, έτσι κοροϊδεύει και πάλι. Βάζει μπροστά και αυτή τη δομή στο Γραμματικό από φόβο μήπως “σκάσει” η εδώ και χρόνια υπερκορεσμένη χωματερή της Φυλής “στη βάρδιά της”, για να έχει πού να πάει τους δεκάδες χιλιάδες τόνους σκουπιδιών. Την ίδια στιγμή κρύβει ότι σχεδιάζει την περαιτέρω επέκταση της Φυλής με νέο “κύτταρο στην τρίτη φάση”».

«Η μεγαλύτερη αθλιότητα, όμως, είναι η προσπάθειά της να βάλει τους κατοίκους της μιας περιοχής σε αντιπαράθεση με τους κατοίκους της άλλης. Να ρίξει στους κατοίκους του Γραμματικού το φταίξιμο που κρατάει ανοιχτή την υγειονομική βόμβα της Φυλής» σημείωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Στη δήλωσή του όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Πρωτούλης τόνισε τόσο τη διεκδίκηση εκ μέρους της «Λαϊκης Συσπείρωσης» του άμεσου και οριστικού κλεισίματος της Φυλής όσο και την αντίθεσή της στη μεταφορά σκουπιδιων στο Γραμματικό, επισημαίνοντας ότι «αν προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός, σε μερικά χρόνια θα έχουμε δύο “Φυλές” στην Αττική, αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με κριτήριο την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων».

«Διεκδικούμε μαζί με τον λαό της Αττικής ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, με ενιαίο κρατικό φορέα, με ανακύκλωση στην πηγή, με χώρους ελεγμένους που να καθοριστούν με κριτήρια επιστημονικά, που να προστατεύουν την ποιότητα της ζωής, με μόνιμο προσωπικό και με πλήρη δικαιώματα. Έχουμε επίγνωση ότι αυτός ο σχεδιασμός έρχεται σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και γι’ αυτό απορρίπτεται μετά βδελυγμίας και από την περιφερειακή Αρχή. Όμως, είναι ο μόνος δρόμος και για την αποκατάσταση των πληγών από τις χωματερές και για φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων, που αποτελεί ζωτική ανάγκη των εργαζομένων» υπογράμμισε ο κ. Πρωτούλης και κατέληξε: «Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Αττικής, τέλος, καταγγέλλει την κρατική-κυβερνητική ΕΡΤ, που για μια ακόμα φορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων φίμωσε τον συνδυασμό μας, αποκλείοντας από το ρεπορτάζ την τοποθέτησή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφιερώνοντας όλον τον χρόνο στην κάλπικη και ανύπαρκτη αντιπαράθεση Δούρου-Σγουρού».

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Σε «πορτοκαλί συναγερμό» πέντε Περιφέρειες

otavoice

Δ. Αργιθέας: Υπογράφηκε σύμβαση για επτά νέες παιδικές χαρές

otavoice

«Αναπτυξιακή Αθήνας ΑΕ»: Κάτι αλλάζει στην «ατμομηχανή» του Δήμου Αθηναίων

otavoice

«Μετακομίζει» σε κλιματιζόμενες αίθουσες το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» Ωραιοκάστρου λόγω καύσωνα

otavoice

Ενισχύθηκε το δυναμικό του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης με 32 νέες προσλήψεις

otavoice

Συνάντηση Ξυπολυτά – αντιδημάρχου Καλαμάτας για το κληροδότημα “Aικατερίνης Χανδρινού “

otavoice