OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δημοτικό κολυμβητήριο Πύργου: Βούρκος και ερείπια-Πλήρης εγκατάλειψη στην κοιτίδα του Ολυμπισμού

Ίσως να αποτελεί πανελλαδικά μοναδικό φαινόμενο. Ίσως να είναι η μοναδική πρωτεύουσα νομού στην επικράτεια που δεν έχει κολυμβητήριο ή καλύτερα είχε ένα στολίδι και φρόντισε να μετατραπεί σε κρανίου τόπος.

Οι εικόνες αδιάψευστος μάρτυρας της πλήρους εγκατάλειψης και ανεπάρκειας των δημοτικών αρχών να εξασφαλίσουν σε μια περιοχή όπου ζουν χιλιάδες κάτοικοι μια βασική αθλητική υποδομή. Παντού ερείπια, κατεστραμμένες εγκαταστάσεις, σκουπίδια και βούρκος στις κολυμβητικές δεξαμενές. Πριν μερικές μέρες είχαμε ζήσει εικόνες απείρου κάλους στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της πόλης που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το παρατημένο δημοτικό κολυμβητήριο το οποίο είχε μετατραπεί σε καταρράκτη από την κατάρρευση μέρους της στέγης, με αποτέλεσμα να πλημυρίσει από τα νερά της βροχής.

Είναι ντροπή λίγα χιλιόμετρα από την παγκόσμια κοιτίδα του αθλητισμού της Αρχαία Ολυμπία να υπάρχει τέτοια πρωτοφανή απαξίωση και ανυπαρξία αθλητικής παιδείας. Σε μια περιοχή που καταφθάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες με βασικό κίνητρο την Αρχαία Ολυμπία και τον Ολυμπισμό να επικρατεί αυτή η διαλυτική εικόνα στην πρωτεύουσα της Ηλείας. Δεν αξίζει στην ιστορία του τόπου τέτοια εικόνα. Φαίνεται ότι οι προτεραιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου του Πύργου έχουν άλλη κατεύθυνση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice