OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ήττα Μπουτάρη στο ΔΣ Θεσσαλονίκης-«Φρένο» στις εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας

Η αντιπολίτευση εξέφρασε αντιρρήσεις για τα έσοδα που θα χαθούν για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και παραμένει το πάρκινγκ.

Φρένο στα σχέδια της διοίκησης Μπουτάρη για ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κι αυτό γιατί δεν εγκρίθηκε η διοικητική αποβολή της εταιρείας από το χώρο στάθμευσης στην πλατεία Ελευθερίας, γεγονός που σημαίνει ότι το πάρκινγκ θα εξακολουθεί να υφίσταται και οι εργασίες ανάπλασης πηγαίνουν πίσω.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, τη διοικητική αποβολή της εταιρείας από το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην Πλατεία Ελευθερίας καταψήφισαν 14 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Εντάξει», «Γειτονιές σε Δράση», «Μένουμε Θεσσαλονίκη», «Ελληνική Αυγή» και οι ανεξάρτητοι Ζέρβας, Ράπτης, Κυριζίδης, Κουράκης, Αβραμίδου και Αβαρλής.

Λευκό ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Τζιούτζια, Αβραμόπουλος, Τελίδης και Αρβανίτης. Υπέρ της διοικητικής αποβολής της εταιρείας από το πάρκινγκ ψήφισαν 15 δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης και από τις παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η αντιπολίτευση εξέφρασε αντιρρήσεις για τα έσοδα που θα χαθούν από τον Δήμο (105.000 ευρώ περίπου μηνιαίως), αλλά και τις θέσεις πάρκινγκ (11.000 οχήματα περίπου που δεν θα έχουν εναλλακτικό χώρο στάθμευσης).

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης άσκησε κριτική σε πρώην στελέχη της «Πρωτοβουλίας» που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, υποστηρίζοντας πως εκφράζουν αντιρρήσεις για «αντιπολιτευτικούς λόγους». Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Όλες οι συζητήσεις που κάναμε με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες κατέληξαν ότι δεν συμφέρει να γίνει υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας. Τεχνικά όλα γίνονται, όμως πόσο κοστίζει είναι το θέμα. Και επιπλέον οι πρώην συνάδελφοι στην «Πρωτοβουλία» το κάνουν για αντιπολιτευτικούς λόγους και είναι κατανοητό. Έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με το λιμάνι για 500 αυτοκίνητα απέναντι από τα δικαστήρια, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα για το πάρκινγκ και έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο Μυστακίδη».

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice