OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Μ. Ελισάφ: «Ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση να μην προσβάλλει την πόλη και τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει»

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ σχολίασε την δημόσια αντιπαράθεση του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα και του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη, μετά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γεωργίου Μυλωνά.

Η αντιπαράθεση έγινε σε Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν ο Θεόδωρος Παπαγιάννης, ανέφερε ότι έξι μήνες μετά την παράδοση των προτομών από τον ίδιο δωρεάν, παραμένουν απλήρωτα τα υλικά και το χυτήριο. Ακολούθησε η αντίδραση του Δημάρχου την οποία καυτηρίασε η παράταξη του Μωυσή Ελισάφ κάνοντας λόγο για «προσβολή προς την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της πόλης».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Αποτελεί προσβολή προς την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της πόλης, ο τρόπος με τον οποίο ο δήμαρχος της πόλης μας απαξιώνει δημόσια έναν σπουδαίο, καταξιωμένο και διεθνούς φήμης γλύπτη τον Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Γίνεται διπλή η προσβολή όταν έχει ως αφετηρία την προτομή του Γεωργίου Μυλωνά, ενός πολιτικού που σφράγισε την πορεία των Ιωαννίνων με την ίδρυση του Πανεπιστημίου.

Ο δήμαρχος, όταν τοποθετείται δημόσια, εκπροσωπεί το θεσμό, το Δήμο, τα Γιάννενα. Έχει υποχρέωση να μην προσβάλει την πόλη και κυρίως να μην απαξιώνει ανθρώπους που έχουν προσφέρει και θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν».

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice