OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Πολιτικός γάμος Μανιατογιάννη -ΣΥΡΙΖΑ στα Βριλήσσια και κοινή κάθοδος με Ανοιχτή Πόλη-Οι πρώτες αντιδράσεις

Το δελτίο –ανακοινωθέν μιας προδιαγεγραμμένης εκλογικής σύμπραξης  στα Βριλήσσια παρουσιάστηκε με μια ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης, στα πλαίσια της κοπής της πίτας του συνδυασμού, την περασμένη Παρασκευή και αναφέρει:

«Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής παράταξης “Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη  Αλληλεγγύης και Πολιτισμού” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου στο καφέ  ΣΕΒΑΧ  με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων της. Η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης κ. Ελένη Σακισλή ευχήθηκε σε όλους τους παριστάμενους καλή και δημιουργική χρονιά εκφράζοντας τα μέλη και τους φίλους της Ανοιχτής Πόλης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης Δήμαρχος της Πόλης μας και επικεφαλής της Δημοτικής  παράταξης  Δήμος Δημιουργίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας.

Ο κ.  Μανιατογιάννης επανέλαβε την πρόσκληση που έκανε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου,  για συσπείρωση και συνεργασία των τοπικών προοδευτικών δημοτικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων με στόχο την Δημοκρατική και αποτελεσματική διακυβέρνηση του Δήμου μας. Στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης ανακοίνωσε την απόφαση της παράταξης να ανταποκριθεί θετικά στην παραπάνω πρόσκληση, σε συμφωνία με την ήδη εξαγγελθείσα αυτοδιοικητική μας πολιτική για την επίτευξη μιας ευρείας συσπείρωσης προοδευτικών αυτοδιοικητικών δυνάμεων, εν όψει των αυτοδιοικητικών  εκλογών για να μην επικρατήσουν στο Δήμο μας συντηρητικές πολιτικές και πάντα στην βάση των προγραμματικών κατευθύνσεων μας, που ήδη έχουν τεθεί σε δημόσιο διάλογο.»

Ο πολιτικός γάμος Δημάρχου Βριλησσίων και ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Επί μήνες σέρνεται στο αυτοδιοικητικό τοπίο το πολιτικό  φλέρτ Μανιατογιάννη- Σακισλή και η σημερινή εξέλιξη ήταν για όσους γνώριζαν αναμενόμενη και δεν αποτέλεσε καμιά έκπληξη. Παρόλο που ο δήμαρχος Βριλησσίων σε μια προσπάθεια να μην ταυτιστεί με το ΣΥΡΙΖΑ είχε αναπτύξει το αφήγημα της μη συνεργασίας με κόμματα αλλά με τους δημότες, φαίνεται ότι υπό την πίεση των εκλογών και της πολιτικής επιβίωσης του, απέδρασε από αυτή την λογική και επέστρεψε στο γνωστό ιδεολογικοπολιτικό παραμύθι που διχάζει κοινωνίες  με τα διλήμματα αριστερά ή δεξιά, πρόοδος ή συντήρηση.

Λες και οι δημότες στα Βριλήσσια στις 26 Μαΐου θα εκλέξουν πρωθυπουργό ή βουλευτή. Νωπές είναι ακόμη οι αναφορές του κ. Ξένου Μανιατογιάννη στην κοπή πίτας του Δήμου για καταδίκη λογικών στρατοπέδων συγκέντρωσης που χωρίζουν την πόλη και την καθιστούν έρμαιο αρρωστημένων πολιτικών επιλογών. Μέσα σε μια βδομάδα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης επιστρέφουν και θα αποτελέσουν το νέο αυτοδιοικητικό αφήγημα στο δρόμο προς τις εκλογές του Μαΐου. Δικαίωμα συνεργασίας  έχουν οι πάντες , δεν έχουν όμως δικαίωμα να παίζουν με τους πολίτες  για να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Τα ζούμε σήμερα στην κεντρική πολιτική σκηνή ,τα έχουμε ζήσει και στην αυτοδιοίκηση. Αν δεν έχετε κανένα λόγο να ντρέπεστε για μια συνεργασία ποιος ο λόγος να την βάζετε σε περιτύλιγμα και να παίζετε με τις λέξεις και τις έννοιες.

Έτσι τα πράγματα πλέον ξεκαθάρισαν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί στο Δήμο Βριλησσίων με τον σημερινό δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη. Προφανώς στελέχη του όπως η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης κ. Σακισλή Ελένη θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της δημοτικής αρχής , όμως είναι ερώτημα αν θα ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι μέσα από τις δημοσκοπήσεις στο προάστιο έχουν μειωθεί δραματικά σε ποσοστά κάτω του 20% και έχουν και την εναλλακτική λύση του Γιάννη Τσούτσια που αποτελεί πάντα μια αξιόπιστη και καθαρή πρόταση και αποκομίζει σημαντικά εκλογικά ποσοστά. Ο γάμος είναι εμφανές ότι υποδηλώνει εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ στα Βριλήσσια , μιας  και αδυνατεί να έχει δική του αυτόνομη πρόταση για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αλλά και αδυναμία της σημερινής δημοτικής αρχής που σπεύδει να συμμαχήσει με το κυβερνών κόμμα, που επί μήνες αποκήρυττε το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στα Βριλήσσια.

Είναι προφανές ότι η παράταξη Μανιατογιάννη αλλάζει πλέον το αφήγημα των εκλογών εγκαταλείποντας τον καθαρό αυτοδιοικητικό λόγο και προσπαθεί να πολώσει το κλίμα ακολουθώντας την γραμμή του Μαξίμου και στοχεύοντας ότι από την απέναντι όχθη οι αντίπαλοι της θα μπουν σε αυτή τη διχαστική, για την πόλη, λογική και έτσι θα καταφέρει να έχει εκλογικά κέρδη.

Επικοινωνώντας με τον βασικό διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου στα Βριλήσσια κ. Γιάννη Πισιμίση, επικεφαλή της «Νέας Πνοής» εισπράξαμε και την δική μας εκτίμηση για την σημερινή εξέλιξη μιας και μας ανέφερε ότι «ήταν ένας γάμος που είχε γίνει σε κλειστό περιβάλλον εδώ και καιρό και σήμερα απλά επισημοποιήθηκε, δείχνοντας πραγματικά ότι μπροστά στην πολιτική σκοπιμότητα πάνε στράφι εξαγγελίες πολιτικού περιεχομένου. Τους καλωσορίζουμε στην σφαίρα της αλήθειας, τους ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτο και καλούς απογόνους. Εμείς θα συνεχίσουμε με μοναδικό πρόταγμα να μην χωρίζουμε τους πολίτες σε κατηγορίες να επιδιώκουμε να συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις τις πόλεις στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της και να ζητάμε την εμπιστοσύνη τους  με τις θέσεις , το όραμα που παρουσιάσαμε και την καθαρότητα του πολιτικού μας λόγου. Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή Μανιατογιάννη υιοθετεί πλήρως το διχαστικό αφήγημα Μαξίμου και αυτό μας λυπεί, μιας και λειτουργεί κατά της συνοχής και της δυναμικής  του δήμου μας».

Επίσης  o υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «Δράση για μια Άλλη Πόλη» κ. Γιάννης Τσούτσιας μιλώντας αποκλειστικά στο OTAVOICE, ξεκαθάρισε ότι αρνήθηκε προ καιρού οποιαδήποτε προεκλογική συμμαχία και απάντησε αρνητικά δημόσια στο υποτιθέμενο προοδευτικό κάλεσμα Μανιατογιάννη. “Δεν μπορεί όταν επί 5 χρόνια μας αγνοεί επιδεικτικά να ζητά συνεργασία σήμερα προεκλογικά μόνο και μόνο για να διασωθεί ως δήμαρχος, ανακαλύπτοντας πολιτικά αφηγήματα. Ο πολιτικός γάμος Μανιατογιάννη -Σακισλή δεν μας προκαλεί καμιά απολύτως έκπληξη” ανέφερε και μας παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσαν προ ημερών γνωρίζοντας τις εξελίξεις.

Η ανακοίνωση της Δράσης ανέφερε: Για «προοδευτικό προσκλητήριο» (αντιγράφοντας κατά λέξη τον πρωθυπουργό), μιλά με τη σειρά του ο σημερινός δήμαρχος, που παρά τις όψιμες προσκλήσεις του, συνήθισε το πρώτο πρόσωπο όταν μιλά για τα Κοινά («Δεν παραδίδω τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου»). Συνήθισε επίσης να μην αποτιμά τα (φτωχά) πεπραγμένα της διοίκησής του ή το να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του κάθε πρόταση της αντιπολίτευσης, δηλαδή κυρίως της «Δράσης», για να μην κοροϊδευόμαστε… Τώρα μας θέλει όλους μαζί ενάντια στην κακή Δεξιά…

Η περίοδος που διεξάγουμε είναι διαχωριστική, αλλά με διαφορετικούς όρους από αυτούς που προβάλλουν τα δυο μεγάλα κόμματα. Από τη μια παραμένουν όσοι ανησυχούν για τον δήμο (και τη χώρα) και επιθυμούν, με κάθε τρόπο, να συμβάλουν στην αναγέννησή του, από την άλλη οι κομματικοί, οι καριερίστες και οι αυλικοί τους. Αυτά είναι «τα άκρα» των δημοτικών εκλογών.»

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Το νέο πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας αναδεικνύει την ταυτότητα της Θεσσαλίας

otavoice

Π.Δ.Μ: Υπεγράφη από τον Γ. Αμανατίδη ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Περιφέρειας

otavoice

Π.Κρήτης: Ξεκίνησε το 2ο κοινό Συνέδριο των Περιφερειακών Δικτύων Πληροφοριών

otavoice

Π.Π: Στήριξη της Δημόσιας Υγείας – Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

otavoice

Π.Ν.Α: Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο πλοίου στη Νήσο Ρω

otavoice

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice