OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Στόχος μας είναι ο Πύργος»- Μεγάλη επιτυχία και απήχηση η εκδήλωση του

Στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο μίλησε  χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της  παράταξης «ΑΝΑΣΑ».

Στην ομιλία του ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε αρχικά όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση, εκφράζοντας τη χαρά του για την ανταπόκρισή τους, και στη συνέχεια ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του για τον Πύργο ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

«Υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες σε όλους τους Δήμους, λόγω απλής αναλογικής, όχι μόνο στον Δήμο Πύργου. Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι οι συμπολίτες μου, στην  πόλη και στα χωριά, έχουν εκτιμήσει την ανταπόκρισή μας στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλης της τρέχουσας τετραετίας.  Η κοινωνία θέλει να δικαιωθεί σε σχέση με το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, όπου για ελάχιστους ψήφους της β’ Κυριακής δεν ήμασταν νικητές. Επίσης η κοινωνική, επαγγελματική, πολιτική διαδρομή μου, σίγουρα θα παίξει ρόλο στην επιλογή των πολιτών», ανέφερε αρχικά ο κ. Αντωνακόπουλος και σημείωσε ότι το νέο μοντέλο διοίκησης που θα εφαρμόσει εφόσον εκλεγεί δήμαρχος, περιλαμβάνει την πρόσληψη άξιων ειδικών συνεργατών –Τεχνικών, τη λειτουργία Επιτροπής Τουρισμού, την ίδρυση Γραφείου Νέων Αγροτών, μηνιαία συνάντηση με την συνέλευση των προέδρων, τη λειτουργία πρώην Καποδιστριακών Δημαρχείων, καθώς και γραφείο του πολίτη με ηλεκτρονική επικοινωνία.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ακολούθως ο Τάκης Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όπως ο πλούσιος φωτισμός της πόλης και των κοινοτήτων με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, την υπογειοποίηση  κάδων απορριμμάτων, την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, αλλά και τη λήψη μέτρων για το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, αναφέρθηκε στις απαιτούμενες δράσεις, τόσο για το Κατάκολο όσο και για τον Πύργο. Για το Κατάκολο ο κ. Αντωνακόπουλος στάθηκε στην αναγκαία ανάπτυξη υποδομών όπως η λειτουργία ιατρείου, η ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και η ανάδειξη του οικοσυστήματος στο Ποντικόκάστρο.

Σχετικά με το πώς ο Πύργος θα προσελκύσει τουρίστες, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τόνισε ότι θα καταθέσει αίτημα για να ενταχθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου στη λίστα μνημείων της UNESCO, θα προωθήσει την ολοκλήρωση του Πλανητάριου, θα θεσμοθετήσει συναντήσεις γευσιγνωσίας και Εβδομάδα Ηλειακών Γεύσεων, θα ενισχύσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά & Νέους και θα προχωρήσει στην ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου Μαύρης Σταφίδας.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ξεκαθάρισε ότι αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο η αγροτική οδοποιία  στις κοινότητες του δήμου Πύργου, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «το πρώτο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα περιλαμβάνει νέα έργα μόνο αγροτικής οδοποιίας».

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Αντωνακόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και γενικότερα της Υγείας.

«Δίνουμε προτεραιότητα στην υλοποίηση προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, στη λειτουργία Παιδικών σταθμών με ευρωπαϊκά προγράμματα, στην κάλυψη θέσης γιατρού στο Ο.Ε.Υ του Δήμου, στην ενίσχυση της Βοήθειας στο Σπίτι-Κοινωνικό Κέντρο», είπε και επισήμανε την πρόθεσή του για αγορά δημοτικού ασθενοφόρου  μεταφοράς ασθενών από το Νοσοκομείο στο σπίτι τους. Παράλληλα, εξέφρασε την υποστήριξή του στην αιμοδοσία με την αγορά ειδικού αυτοκινήτου, καθώς και την ίδρυση Ένωσης συλλόγων γονέων –κηδεμόνων συνεργασία με τον Δήμο και την ίδρυση Μονάδας για αυτιστικά παιδιά πάσχοντα από σπάνια νοσήματα. Τέλος, επανέλαβε την υποστήριξή του στο έργο του ΟΚΑΝΑ.

Για τον τομέα του αθλητισμού, ο κ. Αντωνακόπουλος δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση των γηπέδων και προανήγγειλε ενέργειες για το άνοιγμα των Κλειστών Γυμναστηρίων «Γ.Βασιλακόπουλος» και Κούβελου. Σχετικά με τον πολιτισμό, εξέφρασε την πρόθεσή του να υποστηρίξει τη δημιουργία Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Πύργου και Συλλόγων Ετεροδημοτών.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» ανέλυσε τα σύνθετα περιβαλλοντικά ζητήματα, επισημαίνοντας ότι ειδικά για το Ποτόκι θα επιδιώξει τη χρηματοδότηση ειδικής μελέτης και θα αιτηθεί την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για να λυθεί το πρόβλημα.  Για τον επαναπλημμυρισμό της Λίμνης Μουριάς τόνισε ότι είναι θετικός επί της αρχής, αφού γίνει σοβαρή προσέγγιση του θέματος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δημιουργία περιβαλλοντικού Πάρκου για το Δέλτα Αλφειού, καθώς και στη δημιουργία  πάρκου-Φυτωρίου, πάτα επισκέψιμου, με ταυτόχρονη καθιέρωση ημέρας Δέντρου.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Τάκης Αντωνακόπουλος έθιξε τα μεγάλα έργα, στα οποία ο δήμος δεν έχει τη βασική αρμοδιότητα αλλά οφείλει να είναι παρών και διεκδικητικός στη δρομολόγησή τους.

Αναφέρθηκε συνοπτικά στο Πάτρα-Πύργος, στο τρένο, στην ίδρυση ΑΕΙ & ΤΕΙ, στο αεροδρόμιο Επιταλίου και στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Κατάκολο. Για τις εξορύξεις, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος πρέπει να διεκδικήσει το 5% επί των εσόδων για το ταμείο του δήμου. Επίσης έθεσε ζήτημα πολιτικής και δικαστικής διεκδίκησης περιουσιακών στοιχείων του δήμου, που σήμερα τα διαχειρίζονται άλλοι φορείς, όπως οι αποθήκες του ΑΣΟ.

Πηγή: patrisnews.com

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice

Δ. Κοζάνης: Το Τμήμα Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου σε διεθνή έκθεση

otavoice

Αύριο ξεκινά το 2ο τουρνουά 3×3 Basketball «Cretan Series» στο Μαλεβίζι

otavoice

Νέα διεθνής διάκριση της Τήλου: Επιλέχθηκε στους τρεις υποψήφιους των European Awards 2024

otavoice

Επιστολή Αντιδημάρχου Παιδείας Δυτικής Αχαΐας για τις συγχωνεύσεις Σ.Α.Ε.Κ.

otavoice

ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: Δύο ακόμη εκδηλώσεις για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση στην πράξη

otavoice