OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Απολογισμός του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη για τον αθλητισμό τα οκτώ τελευταία χρόνια

Στον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία οκτώ χρόνια στον δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη, αλλά και τις βελτιώσεις που έχει πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μικρών και μεγάλων αθλητών, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης.

«Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η τοπική κοινωνία διψά για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Χιλιάδες δημότες όλων των ηλικιών συμμετέχουν, αθλούνται και διακρίνονται στα αθλητικά τμήματα του δήμου μας. Παράλληλα έχουμε προχωρήσει στην κατασκευή νέων γηπέδων αλλά και σε επισκευές αθλητικών χώρων, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Βασική επιδίωξή μας είναι η  διατήρηση της σπουδαίας αθλητικής παράδοσης αυτής της πόλης και ο εμπλουτισμός της με εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εκφράζουν την αθλητική δυναμική των δημοτών μας και των αθλητικών σωματείων της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ανάμεσα στους στόχους του δήμου, την τελευταία οκταετία, ήταν  τόσο η συντήρηση, όσο κυρίως, ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων.  Είτε πρόκειται για το πιο μικρό γήπεδο μπάσκετ, είτε για το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο και το μοναδικό δημοτικό κολυμβητήριο της ευρύτερης περιοχής «Πλάτωνας» που συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες κόσμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νίκαιας-Ρέντη, έως τώρα, τα οκτώ τελευταία χρόνια ανάμεσα στις υπόλοιπες ενέργειες, έχει αντικατασταθεί ο συνθετικός τάπητας του γηπέδου «Παντελής Νικολαϊδης» στη Νίκαια, έχουν κατασκευαστεί χώροι αθλητισμού στο υπόγειο του κλειστού γηπέδου στον πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος», έχουν πραγματοποιηθεί επισκευές σε όλους του αθλητικούς χώρους της πόλης με στόχο την πιστοποίηση ασφάλειας και την αδειοδότησή τους, έχει κατασκευαστεί γήπεδο 5χ5 στο χώρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου Νεάπολης, έχει δημιουργηθεί δημοτικό γυμναστήριο στον Αγ.Ι. Ρέντη.

Στα άμεσα σχέδια της δημοτικής Αρχής είναι η αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου «Σταύρος Μελισσουργός» στον Αγ.Ι. Ρέντη, η αντικατάσταση ξύλινου δαπέδου στο κλειστό γυμναστήριο «Πλάτων», η ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου στον «Πλάτωνα», καθώς και η ενεργειακή  του αναβάθμιση.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice