OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Μ. Κυριζίδης: «Πιστεύουμε στο δικό μας σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη κι αυτό μας κάνει πιο δυνατούς»

Σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «η Θεσσαλονίκη Θετικά», Εφραίμ Κυριζίδης, ξεδιπλώνοντας και μέρος του προγράμματός του.

Κομματικά χρίσματα

«Αν έλεγα ότι δεν συναντήσαμε δυσκολίες θα έλεγα ψέματα» είπε ο κος Κυριζίδης αναφορικά με το διάστημα που μεσολάβησε από την ημέρα ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του μέχρι σήμερα και συνέχισε λέγοντας πως από «όταν ξεκινήσαμε (σ.σ. τον Μάιο του 2018) δόθηκαν τα πολιτικά χρίσματα και άρχισαν οι σκληρές παλαιοκομματικές τακτικές. Ήδη μιλάνε για διαγραφές στελεχών αλλά όλα αυτά μας δίνουν δύναμη. Γνωρίζαμε ότι δεν θα είναι ένας εύκολος δρόμος, ότι τα παλαιά συστήματα θα ξανά υπάρξουν αλλά επειδή πιστεύουμε στο δικό μας σχέδιο αυτά μας κάνουν πιο δυνατούς»

«Εμείς δεν εξορκίζουμε τα κόμματα από την δημόσια ζωή. Είμαστε αντίθετοι με αυτή την πρακτική όμως που έγινε και με τον κ. Ταχιάο και με την κ. Νοτοπούλου, ότι δηλαδή κλείνονται 3-5 άνθρωποι στο Κολωνάκι και αποφασίζουν εν μια νυκτί ποιος θα είναι ο δήμαρχος στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Θεσσαλονίκη, στην Καλαμάτα. Δηλαδή ο κος Ταχιάος δεν μας έχει πει ποτέ ότι τον ενδιαφέρει και πάλι η τοπική αυτοδιοίκηση, ποιες είναι οι σκέψεις την επόμενη ημέρα για την πόλη. Είχαμε πρώτα το χρίσμα και ακόμα δεν έχουμε ακούσει προγραμματικό λόγο ουσιαστικό».

Για το εάν ο ίδιος έχει γυρίσει την πλάτη στη ΝΔ  τόνισε πως «δεν απαρνούμαι ποτέ τον χώρο που προέρχομαι πολιτικά. Λένε ότι κάνω πόλεμο στην κομματική υποψηφιότητα. Ο κος Ταχιάος ήταν αυτός που στήριζε επίσημα τον κο Μπουτάρη και ήταν καταλυτικός υποστηρικτής του και τον έβγαλε δήμαρχο για λίγες εκατοντάδες σταυρών , 100-200 αν θυμάμαι κόντρα στον κ. Γκιουλέκα. Έρχεται πια να μας πει ότι πρέπει να συνεχίσει το έργο της διοίκησης Μπουτάρη που απέτυχε. Δεν υπήρχε στη ΝΔ ο κος Ταχιάος. Έτσι και αλλιώς έχουν σπάσει πλέον οι γραμμές των κομμάτων» συνέχισε ο κ. Κυριζίδης τονίζοντας πως «η κα Γούλα ειρωνευόταν την κεντροδεξιά και έγινε η επιλογή του κόμματος στο ευρωψηφοδέλτιο από τη Θεσσαλονίκη. Ας σοβαρευτούνε. Κάποιους το παρελθόν τους στοιχειώνει»συμπλήρωσε δηκτικά ο κ. Κυριζίδης.

Για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες

«Πιστεύω ότι δεν θα είναι τόσες (σ.σ. πολλές) στο τέλος. Από τους 20, εφτά με οχτώ θα τερματίσουν μέχρι την κατάθεση του Πρωτοδικείου καθώς μεσολαβεί τεράστια διαδρομή από το να λες ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος μέχρι να συγκροτήσεις ομάδα , να στελεχώσεις τα ψηφοδέλτια , να παρουσιάσεις ένα πρόγραμμα , αυτό απέχει παρασάγγας από μία αρχική δήλωση και ένα πυροτέχνημα ότι θα “είμαι υποψήφιος δήμαρχος”, ισχυρίστηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Θετικά», αναφορικά με τις λοιπές υποψηφιότητες.

Ελεγχόμενο σύστημα στάθμευσης

Αναφερόμενος στο ελεγχόμενο σύστημα στάθμευσης έκανε λόγο για «Λεόντειο σύμβαση», διότι την εφαρμογή που δημιούργησε η εταιρεία έναντι αμοιβής «το ΠΑΜΑΚ μάς το έδινε τζάμπα. Εμείς δώσαμε 17 εκατομμύρια στον ιδιώτη», κατήγγειλε και πρότεινε στενότερη συνεργασία με τα πανεπιστήμια της πόλης για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τροποποιήσουμε αυτή τη λεόντειο σύμβαση», δεσμεύθηκε ο κ. Κυριζίδης.

Κυκλοφοριακό

Αναφορικά με το κυκλοφοριακό και τα προβλήματα που παρατηρούνται στην πόλη σε σχέση και με τον ΟΑΣΘ ο κος Κυριζίδης τόνισε πως  «δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους πολίτες να κατεβαίνουν με τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο όταν δεν τους δίνουμε συγκοινωνία» είπε ο ίδιος και ανέφερε ως παράδειγμα την προσωπική του εμπειρία «καμιά φορά φεύγω από την Άνω Τούμπα και προσπαθώ να πάρω το 14 και πέρασαν τρία 14 και δεν με πήρε κανένα». Επιπλέον «μιλάμε για μια διοίκηση που θα απειλεί την κεντρική διοίκηση για να γίνουν πράγματα στην πόλη» συμπλήρωσε

Καθαριότητα

Σε σχέση με την καθαριότητα, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Θετικά” χαρακτήρισε τραγικό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας σημειώνοντας ότι «Όλοι οι δήμοι που έχουν πάει σε ιδιώτες ξαναγυρνάνε πίσω γιατί η κατάσταση είναι τραγική», ενώ εκτίμησε ότι με τους 1.300 εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να καθαριστεί όχι μόνο ο δήμος, αλλά ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα.

«Ούτε ένα ευρώ για πολιτισμό και τουρισμό αν πρώτα δεν καθαρίσει η πόλη. Αυτός είναι πολιτισμός για εμάς» πρόσθεσε

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας ο κος Κυριζίδης τόνισε πως  «είναι αστείο να μιλάμε για ιδιωτικοποίηση αν πρώτα δεν αξιοποιήσουμε όλα αυτά που έχουμε εμείς» καθώς και ότι  «όποιος μιλάει για ιδιωτικοποίηση πρέπει να βγει και να πει ευθαρσώς ότι αν δίνετε τώρα 30 ευρώ σήμερα στα δημοτικά τέλη» με τον ιδιώτη «θα πάνε στα 85 ευρώ»

Διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών

 Επίσης, ο κ. Κυριζίδης πρότεινε τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών κατά τόπους προκειμένου η κάθε κοινότητα να προτείνει τις παρεμβάσεις που προτιμά «είναι αδιανόητο να κάνουμε γενικές συνελεύσεις. Χωρίς κόστος και με αποτέλεσμα θα έχουμε τη συμμετοχή των πολιτών»

Ερωτηθείς τέλος για το πώς αξιολογεί τη διοίκηση του Γ. Μπουτάρη, ο κ. Κυριζίδης απάντησε ότι τον βαθμολογεί με δύο στα 10. Σε σχέση με την αποχώρησή του από την παράταξη του Στ. Καλαφάτη, ο κ. Κυριζίδης τόνισε ότι η απόφασή του να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος ελήφθη αφού ο Σταύρος Καλαφάτης είχε αποφασίσει να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές.

Γιατί «Θεσσαλονίκη Θετικά»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Θετικά» επεξηγώντας τους τρόπους με τους οποίους επιλέχθηκε η ονομασία του συνδυασμού είπε πως «σκεφτόμαστε τη Θεσσαλονίκη Θετικά γιατί πιστεύουμε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή, δηλαδή έχουμε συνηθίσει στον αρνητισμό , στην αρνητική εικόνα στο δημόσιο χώρο». Ο Εφραίμ Κυριζίδης τόνισε πως «θέλουμε να πούμε στους πολίτες το τι θα κάνουμε εμείς, ένα πρόγραμμα εφαρμόσιμο, υλοποιήσιμο, κοστολογημένο το οποίο θα δώσει ένα θετικό πρόσημο στις γειτονιές της πόλης και στο κέντρο».

Όπως τόνισε ο κος Κυριζίδης αναφορικά με το πρόγραμμά του και πώς αυτό θα παρουσιαστεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης «κάθε εβδομάδα θα έχουμε θεματικές εκδηλώσεις για όλες τις δομές του δήμου για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλονίκης» καθώς και ότι «έτσι αναλύεις σε βάθος τη δική σου σκέψη».

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice