OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: «Πλημμύρισε» από τους ήχους της φιλαρμονικής «Καποδίστριας» το Μέγαρο Μουσικής

Καταχειροκροτήθηκε η Φιλαρμονική «Καποδίστριας», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο της πρώτης της συναυλίας.

Η συναυλία, με διοργανώτρια την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και μέγα χορηγό τα ΕΛ.ΠΕ., έλαβε χώρα στην κεντρική αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», η οποία ήταν γεμάτη, καθώς οι προσκλήσεις είχαν διατεθεί στο σύνολό τους.

Υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Παπικινού, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», ερμήνευσε το εμβατήριο Florentiner March του Julius Fučik, την ουβερτούρα Ross Roy του Jacob De Haan, τη σουίτα Greek Folk Song Suite του Franco Cesarini, το Russian Folk Dances του Dmitri Schostakovich και το African Symphony του Van McCoy.

Επίσης, δεν έλειψαν οι Κερκυραίοι συνθέτες, παλαιότεροι και σύγχρονοι, καθώς ακούστηκαν το συμφωνικό πρελούδιο Αι Σειρήναι του Σπύρου Δουκάκη και το Memories of Cyprus του Σπύρου Μαυρόπουλου.

Κατά την διάρκεια της συναυλίας, τιμήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος από τον πρόεδρο και το ΔΣ της φιλαρμονικής «Καποδίστριας» για την προσφορά του. Το OTAVOICE βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων μας μίλησε αποκλειστικά τονίζοντας πως η Περιφέρεια στηρίζει τον πολιτισμό που αποτελεί για τα Επτάνησα παράδοση και στα πλαίσια αυτά ενισχύονται αντίστοιχες δράσεις που εξωτερικεύουν την μουσική παιδεία και βγάζουν την μουσική παράδοση των επτανησίων εκτός συνόρων.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

 

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice