OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Βριλήσσια: “Όπου ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι”

Γράφει ο Αθανάσιος Μπέλτσος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Νέα Πνοή στα Βριλήσσια.

Απαντώντας στο διαφημιστικό σποτ για τα οικονομικά του Δήμου Βριλησσίων την τελευταία πενταετία , όπου παρουσιάζεται μια θετική εικόνα με πλεονάσματα  , θα χρησιμοποιήσω το γνωστό απόφθεγμα: ” όπου ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι.”

Ο Αντιδήμαρχος Ανθρωπίνων και Οικονομικών Πόρων  κ. Κώστας Βαφειάδης μας παρουσιάζει σε ένα σύντομο διαφημιστικό βίντεο  τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου διοίκησης Μανιατογιάννη και τα συγκρίνει με το παρελθόν για να μας αποδείξει την χρηστή οικονομική διοίκηση που άσκησαν ως δημοτική αρχή.

Εκ πρώτης όψεως τα νούμερα μπορεί να δικαιώνουν τον ισχυρισμό του ακόμη και καλόπιστα προς χάρην της συζήτησης να δεχτούμε ότι “συμμάζεψαν” τα οικονομικά του Δήμου.

Θα σου πω όμως αγαπητέ Κώστα, ότι την ώρα που εσύ έχεις πλεονάσματα στο ταμείο σου ο γιός μου και  εκατοντάδες αγόρια αθλούνται σε υποβαθμισμένες και επικίνδυνες για την σωματική τους ακεραιότητα εγκαταστάσεις  με υποτυπώδη φωτισμό και η κόρη μου με εκατοντάδες άλλα κοριτσάκια   επίσης αθλούνται  σε ομαδικά αθλήματα χρησιμοποιώντας  τρία διαφορετικά γήπεδα ( σαν γυρολόγοι) μέσα στο κρύο ( μιας και το κλειστό είναι ανεπαρκές)  και παρακαλάμε να μην βρέχει για να προπονηθούν. Θα σου πω επίσης καλοπροέραιτα ότι κανένα παιδί της πόλη μας δεν έχει την τύχη να χρησιμοποιεί μια κολυμβητική δεξαμενή να αθληθεί και οι οικογένειες γυρίζουν στα τέσσερα σημεία της Αττικής γης να βρουν λύση. Θα σου έλεγα να κάνεις μια βόλτα από τα πάρκα ( όπως της παραρεμάτιου )  , τα πεζοδρόμια ( αν υπάρχουν) , από τις σκοτεινές γειτονιές που τρέμεις να διαβείς μόλις πέσει το σκοτάδι. Επίσης η κεντρική πλατεία  που συνήθως μετατρέπεται και σε πάρκιγκ , ο καφθρέπτης της πόλης μας έχει μια εικόνα εγκατάλειψης , με ένα συντριβάνι σκουπιδότοπο , όπως αντίστοιχη εικόνα συναντάς σε πολλά σημεία του Δήμου μας ,όπως η Ναυτική Βάση. Να πούμε για τα σχολικά κτήρια , για τα σκουριασμένα σίδερα σε κοινόχρηστους χώρους , για την πόλη μας που δεν έχει χρώμα.

Να πανηγυρίζει η δημοτική αρχή γιατί έχει ταμειακά αποθέματα,  μα ένας δήμος αγαπητέ Αντιδήμαρχε δεν είναι ούτε τράπεζα ,ούτε επιχείρηση. Εκτός και αν ζηλέψατε το ρόλο Τσακαλώτου και Στουρνάρα. Ένας δήμος οφείλει να είναι σε τάξη,αλλά κυρίως οφείλει να βελτιώνει χρησιμοποιώντας κάθε εργαλείο που διαθέτει την καθημερινότητα των πολιτών. Δυστυχώς αν και συμμαζεμένα τα ταμεία της Βερνάρδου, τα Βριλήσσια φιγουράρουν στις τελευταίες θέσεις των δήμων σε σχέση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Δείτε γύρω σας δήμοι όπως το Περιστέρι, η Γλυφάδα , η Κηφισιά, το Παλαιό Φάληρο, τα Τρίκαλα κ.α   σε ποιό επίπεδο υπηρεσιών προς τον πολίτη βρίσκονται και κάντε σύγκριση. Λεφτά μπορεί να έχουμε σχέδιο για την πόλη μας δεν έχουμε. Αυτό ώρα να αλλάξει και να πάρουμε αυτό που μας αξίζει . Μια σύγχρονη, λειτουργική και ανθρώπινη πόλη.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice