OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Χρήστος Αναστασίου: «Πρώτο θέμα στην ατζέντα των δημοτικών εκλογών, η προδοσία των Πρεσπών»

Παρέμβαση για την συμφωνία των Πρεσπών του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης Χρήστου Αναστασίου με τον συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, στον κεντρικό πυρήνα των διοργανωτών. Αφιέρωσε αμέτρητες ώρες και με βασικό εργαλείο το διαδίκτυο συνέβαλε καταλυτικά στο μεγαλειώδες αποτέλεσμα των συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη, Πισοδέρι και Αθήνα. Βρέθηκε στο κέντρο του αγώνα και υπέστη μαζί με χιλιάδες άλλους πολίτες τα αποτελέσματα από την κρατική βία με χημικά και συλλήψεις. Συνελήφθη στις 14 Δεκεμβρίου και οδηγήθηκε στην ασφάλεια αναίτια κατά την προσπάθεια να εισέλθει στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΠΣΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων) κ. Γεώργιο Τάτσιο και δεκάδες πατριώτες.

Ο Χρήστος Αναστασίου συστρατεύτηκε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη με βασικό χαρακτηριστικό την επιδίωξη να περάσει η δημοτικά αρχή Θεσσαλονίκης σε καθαρά πατριωτικά χέρια και να σταματήσουν οι παλινωδίες κατά της Μακεδονίας που η θητεία Μπουτάρη στήριξε και σε συνέντευξη του έδωσε το σύνθημα για τη «μάχη» για την Μακεδονία!

«Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν μια σημαντική πατριωτική παράμετρο, τη Μακεδονία μας. Η Θεσσαλονίκη μας, η Μητρόπολη της Μακεδονίας θέλει Δήμαρχο που λέει όχι το όνομα Μακεδονία στους γείτονες. Ο αγώνας για την Μακεδονία και για την κατάργηση της προδοτικής συμφωνίας θα δοθεί στις Δημοτικές εκλογές του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Μακεδονικός Αγώνας συνεχίζεται. Αν κάποιοι πιστεύουν πως όλα τέλειωσαν, θα τους αποδείξουμε στην πράξη πως εμείς δεν συμβιβαζόμαστε. Γνωρίζω πως ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για διπλή ονομασία. Είναι ιστορική η ευθύνη που πέφτει επάνω μας.

Προσέξτε πριν το μετανιώσετε, το σύστημα και τα αφεντικά που ελέγχουν την περιοχή μας, κυβερνήσεις και κόμματα, θέλουν ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης να είναι συνέχεια του σημερινού. Να μιλάει για διπλή ονομασία, καθόλου για αξίες, για ιστορία, για ιδανικά, για θρησκεία. Ψάξτε να δείτε ποιοι είναι αυτοί, εύκολο είναι προσέξτε ποιοι προβάλλονται. Ποιοι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. υπόσχονται μια άλλη Θεσσαλονίκη φανταστική χωρίς να υπάρχουν κονδύλια. Ελάτε όλοι μαζί όπου κι αν ανήκετε να κρατήσουμε την μητρόπολη της Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη μας Ελληνική..

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Σε ανακοίνωσή του υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης  Ψωμιάδης αναφέρει πως αναμένεται να ηγηθεί ενός μετώπου που θα ανατρέψει την Συμφωνία των Πρεσπών. «Βλέπω με λύπη μου το τελευταίο χρονικό διάστημα τη συντονισμένη προσπάθεια υποψήφιων δημάρχων να βάλουν το μείζον ζήτημα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας σε δεύτερη μοίρα.

Αντιλαμβάνομαι τη πρεμούρα τους να κλείσουν τη συζήτηση για το Σκοπιανό. Αυτή είναι άλλωστε η εντολή που έχουν λάβει από τα κόμματα που τους στηρίζουν. Ασφαλώς η δημοτική αρχή δεν ασκεί εξωτερική πολιτική. Πλην όμως, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας δεν επιτρέπεται να έχει το ρόλο του κομπάρσου των εξελίξεων.

Έχω επιλέξει συνειδητά μέχρι σήμερα να ακολουθήσω μια πολιτική χαμηλών τόνων, γιατί πιστεύω ακράδαντα πως η πόλη έχει ανάγκη την ομόνοια και τη συνεργασία όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της.

Σε θέματα, όμως, που άπτονται της εθνικής μας αξιοπρέπειας δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα συμβιβασμό και καμία υποχώρηση. Ούτε θα σπρώξουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί για να διαφυλάξουμε, δήθεν, την εξωστρέφεια της πόλης. Για κάποιους ¨πρόθυμους¨ το Σκοπιανό μπορεί να είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Για εμάς όχι. Πρώτο θέμα στην ατζέντα και των δημοτικών εκλογών θα είναι η εθνική προδοσία των Πρεσπών. Γιατί τώρα αρχίζουμε να βιώνουμε τις ολέθριες συνέπειες του αίσχους που υπέγραψαν. Εμείς από την 1η Σεπτεμβρίου που θα είμαστε δημοτική αρχή όπως δεσμεύτηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός εθνικού μετώπου ευθύνης και αξιοπρέπειας με στόχο την ανατροπή της συνθηκολόγησης. Γιατί τη ψυχή μας δεν θα την πάρουν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών».

 

Σχετικά Άρθρα

Λάρισα: Συνάντηση Χαρίτση – Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

Kινητοποίηση του Δήμου Μαλεβιζίου για τα προβλήματα από την κακοκαιρία

otavoice

Δ. Κουρέτας: Απομακρύνθηκε το 99% των νεκρών ψαριών – Όλοι έβγαλαν την ουρά τους απ’ έξω

otavoice

Δ.Σικυωνίων: Ο 4ος Κλεισθένειος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου ολοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχών!

otavoice

Γ. Κωνσταντάτος: Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια κάθισα στην καρέκλα του δημάρχου

otavoice

Ζάτουνα Γορτυνίας: Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη

otavoice