OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αέρας αλλαγής πνέει στην Καλαμαριά – Αξιοσημείωτη δυναμική παρουσιάζει η υποψηφιότητα Δαρδαμανέλη

Κρυφές δημοσκοπήσεις και σφυγμομετρήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό στην Καλαμαριά δείχνουν ότι σίγουρα θα υπάρξει αναμέτρηση δύο γύρων.

Ο νυν δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης υφίσταται την φυσιολογική φθορά δύο τετραετιών και βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από το ποσοστό που είχε λάβει στον πρώτο γύρο των προηγούμενων εκλογών.

Ενδεικτικό είναι ότι στις σχετικές μετρήσεις λιγότερο από το 1/3 των ερωτηθέντων απάντησε ότι επιθυμεί να επανεκλεγεί ο Μπακογλίδης. Τουναντίον, περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν πως επιθυμούν να υπάρξει αλλαγή στο τιμόνι της διοίκησης του δήμου. Στην πρόθεση ψήφου ο Θεοδόσης Μπακογλίδης διατηρεί προβάδισμα έναντι των λοιπών υποψηφίων δημάρχων, απέχοντας ωστόσο κατά πολύ από τον στόχο του, της εκλογής από την πρώτη Κυριακή.

Στη δεύτερη θέση αλλά όχι σε μεγάλη απόσταση από τον Μπακογλίδη ακολουθεί ο Γιάννης Δαρδαμανέλης, νυν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας», ο οποίος εμφανίζει μία αξιοσημείωτη δυναμική. Στην τρίτη θέση έρχεται ο Άρης Τεμεκενίδης, νυν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά».  Έπειτα έπονται οι υπόλοιποι υποψήφιοι Βικέντιος Αντωνάκης, Αβραάμ Περσίδης και Δημήτρης Αρκούδης.

Όπως όλα δείχνουν Δαρδαμανέλης και Τεμεκενίδης είναι αυτοί που θα δώσουν τη μάχη για τη δεύτερη θέση ώστε να αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο με τον Μπακογλίδη, με επικρατέστερο βάσει των μετρήσεων τον Δαρδαμανέλη. Δεν πρέπει όμως να λησμονούμε το πολύ υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο σε κάποιες από τις δημοσκοπήσεις φτάνει ακόμη και στο 30%.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice