OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Λέσβου: Αγορά οικοπέδου και για τα Ειδικά Σχολεία

Ικανοποιημένοι οι γονείς των μαθητών των Ειδικών Σχολείων από την εξέλιξη για την αγορά όμορου οικοπέδου, 11,5 στρεμμάτων δίπλα σε αυτό που θα αγοραστεί και προορίζεται για το Μουσικό Σχολείο- όπως αποφασίστηκε την περασμένη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου.

Την Τετάρτη (24/6) το πρωί έγινε ευρεία συνάντηση στο γραφείο του αντιδημάρχου Έργων, Κώστα Κατσαρού. «Ξεκινήσαμε τη διαδικασία αγοράς όμορου οικοπέδου, με αυτό του Μουσικού Σχολείου για να στεγάσουμε μέσα και τα Ειδικά Σχολεία με τα παιδιά που το δικαιούνται» δήλωσε στην κάμερα του «Ν» ο κ. Κατσαρός.

Μάλιστα στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πωλητής του όμορου οικοπέδου στη Βαρειά, η νομική υπηρεσία του Δήμου, αλλά και μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ανθρώπων με Αυτισμό «ΣΥΝ-εξέλιξη», Μαρία Βατή, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την «Συμπαράταξη Πολιτών» του Γιάννη Σπιλάνη.

Ο κ. Κατσαρός ευελπιστεί ότι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές «στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα κάνουμε θα μπει και το θέμα του διπλανού οικοπέδου». Και πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος αυτής της Δημοτικής Αρχής μέχρι και τις 31 Αυγούστου να εγκριθεί το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο». Εάν δεν προλάβει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή «δεσμεύεται η καινούρια να ολοκληρώσει τις διαδικασίες», κατέληξε ο κ. Κατσαρός.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Καπιωτάς, τόνισε: «Η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο αντιδήμαρχος κ. Κατσαρός νομίζω είναι πολύ σημαντική για τη στέγαση και των Ειδικών Σχολείων. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μία ενότητα σχολείων, στις νότιες παρυφές της πόλης, που αν μη τι άλλο είναι και μια εκπαιδευτική, παιδαγωγική πρόταση σε σωστή κατεύθυνση και μια αναπτυξιακή προσπάθεια για τη νότια περιοχή της πόλης».

Ο πωλητής του όμορου οικοπέδου που προορίζεται για τα Ειδικά σχολεία, Ερμόλαος Ζαμτράκης ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ η κ. Βατή κατέληξε: «Επιτέλους μετά από 20 χρόνια τα παιδιά με τις Ειδικές Ανάγκες θα έχουν σχολείο σε ένα χώρο που τους αρμόζει» και ευχαρίστησε τον κ. Κατσαρό.

Πηγή: www.stonisi.gr

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice