OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Γερουλάνος: “Από την αρχή επιλέξαμε να είμαστε συνέχεια στον δρόμο κοντά στους Αθηναίους που ένιωθαν εγκατάλειψη”

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “7” με τη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη.
Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία:

Η καμπάνια μας δεν γίνεται από τα κανάλια αλλά στις γειτονιές

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση και ως τέτοια πρέπει να της συμπεριφερόμαστε. Ακριβώς γι’ αυτό δεν πιστεύω ότι το θέμα της Χρυσής Αυγής έχει να κάνει με την ασφάλεια, όσο έχει να κάνει με την αίσθηση εγκατάλειψης που νιώθουν οι ψηφοφόροι της Αθήνας, από τον πολιτικό κόσμο. Και όχι μόνο της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Δηλαδή εκεί που η πολιτεία είναι κοντά στον  πολίτη δεν υπάρχει χώρος να αναπτυχθούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Τι βλέπουμε εμείς; Εμείς από την ώρα που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, μια προσπάθεια εντελώς ανεξάρτητη, από Αθηναίους που νοιαζόμαστε για την πόλη μας, από την ώρα που βρεθήκαμε στο πλευρό όλων των κατοίκων που νιώθουν εγκατάλειψη, αμέσως είδαμε μια άλλη αισιοδοξία να αναπτύσσεται, μια άλλη αίσθηση ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Αυτό το συναίσθημα είναι που πρέπει να προωθήσουμε με κάθε τρόπο έτσι ώστε να ξέρει ο κόσμος ότι οι καμπάνιες μας και η πολιτική μας προσπάθεια, δεν θα γίνεται μόνο μέσα από τα κανάλια, αλλά θα γίνεται στις γειτονιές, εκεί που υπάρχουν τα προβλήματα της πόλης. Αυτό πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά.

Δεν είναι το πρόβλημα το άσυλο

Βλέπω μια συνέπεια στη Νέα Δημοκρατία στο να βρίσκει τη λάθος λύση στο λάθος πρόβλημα. Δεν είναι το πρόβλημα το άσυλο. Το Πανεπιστήμιο του κ. Μητσοτάκη στην Αμερική είχε άσυλο. Το θέμα είναι ο τρόπος που αυτό λειτουργεί μέσα στην Ελλάδα. Το άσυλο δεν σημαίνει ότι όταν γίνεται ένα έγκλημα μέσα στο Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να μπει η Αστυνομία. Μπορεί. Είναι θέμα όμως της πολιτείας να το επιβάλλει. Αν φοβούνται να επιβάλλουν το νόμο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταργήσουμε το άσυλο. Πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

Αν κάτι δεν δουλεύει το φτιάχνουμε, δεν το κλείνουμε

Σε αυτό το κανάλι εδώ έπεσε μαύρο διότι η Νέα Δημοκρατία, η Κυβέρνηση εκείνη την εποχή, αντί να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ΕΡΤ αποφάσισε να την κλείσει. Σας θυμίζω ότι ήμουν υπεύθυνος στην ΕΡΤ το 2010 για περίπου έξι μήνες και σε έξι μήνες καταφέραμε με απλές κινήσεις να γίνει η ΕΡΤ πλεονασματική. Αν συνεχιζόταν αυτή η πολιτική η ΕΡΤ σήμερα θα ήταν ένας φορέας διαφορετικός. Και μπορώ να σας αναφέρω εκατό λόγους γιατί η ΕΡΤ είναι σημαντική για την Ελλάδα. Διότι είμαστε μια χώρα η οποία πρέπει να προωθεί τη γλώσσα της, να προωθεί τον πολιτισμό της και να υπερασπίζεται την ιστορία της. Αυτό στη σημερινή εποχή γίνεται με ψηφιακό περιεχόμενο. Ποιος θα παράξει ψηφιακό περιεχόμενο γι’ αυτά τα πράγμα αν δεν έχεις δημόσια τηλεόραση; Άρα τη δημόσια τηλεόραση τη θέλεις. Δεν έχει καμία λογική να λες ότι επειδή κάτι δεν δουλεύει, το κλείνω. Αν κάτι δεν δουλεύει, το φτιάχνω. Και αυτό είναι μια λάθος φιλοσοφία που τη βλέπουμε σε πολλά  πράγματα. Τώρα ακούμε ότι επειδή δεν λειτουργεί σωστά το Πολυτεχνείο να κλείσουμε το Πολυτεχνείο. Δεν λειτουργούσε σωστά η Δημοτική Αστυνομία, κλείσαμε τη Δημοτική Αστυνομία. Σήμερα πολλά από τα προβλήματα που ζούμε μέσα στην πόλη είναι επειδή η Νέα Δημοκρατία κατήργησε τη Δημοτική Αστυνομία. Εάν ψηφίσουμε τους ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, τότε αυτοί οι φορείς θα λειτουργούν προς όφελος ημών των πολιτών.

Θέλουμε να φέρουμε τον εθελοντισμό στον Δήμο

Έχουμε πάνω από 200 εθελοντές, γυρνάμε όλες τις γειτονιές με συνέπεια για να καταγράφουμε προβλήματα αλλά και για να ακούσουμε λύσεις που μας δίνει ο κόσμος και αυτή είναι η νοοτροπία που θέλουμε να φέρουμε και στον Δήμο. Ο αυριανός Δήμαρχος δεν πρέπει να κάτσει πίσω από ένα μεγάλο γραφείο και να το παίζει παράγοντας. Πρέπει να είναι στο δρόμο και να κινητοποιήσει πάλι όλους εμάς που θέλουμε να κάνουμε την Αθήνα φιλική και ζωντανή πόλη.

Να πάμε από την εποχή της συναλλαγής στην εποχή της συνεργασίας

Η απλή αναλογική είναι μια ευκαιρία.  Ποια; Να πάμε από την εποχή της συναλλαγής, στην εποχή της συνεργασίας. Η συνεργασία σημαίνει ότι θέτουμε όλοι μαζί ένα κοινό στόχο και δουλεύουμε όλοι ο καθένας από τη δική του μεριά, για να τον πετύχουμε. Η συναλλαγή τι είναι; Η συναλλαγή είναι «πάρε εσύ την καθαριότητα, να πάρω εγώ τον αθλητισμό, να πάρει ο άλλος τα σκουπίδια». Και ο καθένας να πάρει ένα κομμάτι, να υπάρχει ασυδοσία διότι δεν θα τολμά ο ένας να ελέγξει τον άλλον και η Αθήνα να πάει κατά διαόλου. Οπωσδήποτε πρέπει να αποφύγουμε την συναλλαγή. Πως; Εκλέγοντας ανθρώπους που μας πείθουν ότι την επόμενη μέρα θα είναι έτοιμοι να συνεργαστούν. Να μην πάμε δηλαδή σε ανθρώπους που έχουν κατά καιρούς κατακρεουργήσει τον Δήμο με τη λογική της συναλλαγής. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι υποψήφιοι που θα ψηφίσουμε θα πρέπει να είναι άνθρωποι που νοιάζονται πρωτίστως την Αθήνα και άνθρωποι που το έχουν αποδείξει, είτε μέσα από τη συμβολή τους στον Δήμο στο παρελθόν, είτε μέσα από την προσωπική τους πορεία. Και αυτό το λέω και σε όλους τους άλλους υποψήφιους: “μην βάλετε τέτοιους ανθρώπους μέσα στα ψηφοδέλτιά σας”. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ότι τουλάχιστον έξι από τους Αντιδημάρχους του κ. Κακλαμάνη, σήμερα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπακογιάννη. Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο. Εάν νιώθουμε ότι αυτή η πόλη είναι προτεραιότητά μας, πρέπει να βάλουμε ανθρώπους στα ψηφοδέλτια που πραγματικά νοιάζονται για την Αθήνα.

Ουσιαστική η ανεξαρτησία της δικής μας υποψηφιότητας

Υπάρχουν θέματα στα οποία συμφωνώ απολύτως με τους μεν, με τους δε, ή με κανέναν. Διότι υπάρχουν και φορές που κάθεσαι στη μέση και λες, μα δεν είναι δυνατόν, ο ένας μου λέει αυτό επειδή θέλει να εξυπηρετήσει το κόμμα του, ο άλλος μου λέει το άλλο επειδή θέλει να εξυπηρετήσει το δικό του κόμμα, ενώ εμείς οι Αθηναίοι χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό. Γι’ αυτό είναι ουσιαστική η ανεξαρτησία της δικής μας υποψηφιότητας.

Είμαστε η έκπληξη των εκλογών, τώρα πάμε να κάνουμε την ανατροπή

Έχουμε ήδη πετύχει να είμαστε η έκπληξη των εκλογών. Όταν ξεκινήσαμε ήμαστε μια ομάδα που πραγματικά το μόνο που θέλαμε ήταν να παλέψουμε για την πόλη μας κι αυτό αναγνωρίστηκε πολύ γρήγορα. Κι έτσι, από εκεί που ξεκινήσαμε τέταρτοι σ’ αυτή τη διαδικασία, είμαστε σήμερα δεύτεροι. Άρα την έκπληξη την έχουμε κάνει ήδη. Τώρα αυτό για το οποίο δουλεύουμε είναι για να κάνουμε την ανατροπή!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Σε «πορτοκαλί συναγερμό» πέντε Περιφέρειες

otavoice

Δ. Αργιθέας: Υπογράφηκε σύμβαση για επτά νέες παιδικές χαρές

otavoice

«Αναπτυξιακή Αθήνας ΑΕ»: Κάτι αλλάζει στην «ατμομηχανή» του Δήμου Αθηναίων

otavoice

«Μετακομίζει» σε κλιματιζόμενες αίθουσες το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» Ωραιοκάστρου λόγω καύσωνα

otavoice

Ενισχύθηκε το δυναμικό του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης με 32 νέες προσλήψεις

otavoice

Συνάντηση Ξυπολυτά – αντιδημάρχου Καλαμάτας για το κληροδότημα “Aικατερίνης Χανδρινού “

otavoice