OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση του “Σαρωνικός Συνεργασία” στην Παλαιά Φώκαια

Με τη συμμετοχή πολιτών, φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε χτες στην Παλαιά Φώκαια η ενημερωτική εκδήλωση της παράταξης Σαρωνικός Συνεργασία, στην οποία παραβρέθηκαν οι πρώην Πρόεδροι της Κοινότητας Δημήτρης Φιλίππου και Δημήτρης Μάγειρας, η πρώην Αντιπρόεδρος της Κοινότητας και Πρόεδρος της

«Φωκαέων Πολιτεία », Ζαχαρώ Φραντζέσκου, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι  Νάσος Αναγνωστόπουλος, Ιωάννα Τσούπρα και Γιάννης Σμέρος, καθώς και ο Πανεπιστημιακός Ντίνος Χασάπης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου εξειδίκευσε το πρόγραμμα της παράταξης στα σημεία που αφορούν την Παλαιά Φώκαια:

-Για το Αποχετευτικό ζήτημα, έδωσε ρητή και κατηγορηματική απάντηση στη λασπολογία Σωφρόνη τονίζοντας ότι ΚΕΛ στη Γερακίνα ή εντός των ορίων του Δήμου Σαρωνικού δεν πρόκειται να γίνει, ενώ υπογράμμισε ότι η λύση θα προκύψει άμεσα μετά τις εκλογές, ή από την επανεξέταση της σύνδεσης με την Ψυτάλλεια ή σε συνεργασία με τους γειτονικούς Δήμους.

-Για το Λιμάνι και τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει ενημέρωσε ότι αυτές οφείλονται στις αρχαιολογικές υπηρεσίες, ενώ παρουσίασε και την επιστολή του 2017 που ο ίδιος είχε αποστείλει στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών. Ενημέρωσε δε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων άμεσα θα ξεκινήσει τις έρευνες προκειμένου να ξεμπλοκάρει το έργο.

– Για τη διαχείριση των παραλιών και τις καντίνες άσκησε σφοδρή κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο, τόσο για το γεγονός ότι η διαχείριση των παραλιών αφαιρέθηκε από το Δήμο, όσο και για τις σκοπιμότητες που οδήγησαν σε χρεοκοπία την ΑΔΜΗΚΕΣ και κατ΄ επέκταση τον Δήμο, αφού οι απαιτήσεις ανέρχονται  σε ποσό ύψους άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Για την τοπική αγορά και ιδιαίτερα τα καταστήματα του παραλιακού μετώπου, τόνισε ότι θα έχουν την αμέριστη στήριξη του Δήμου, απαντώντας οριστικά και στη σκόπιμη κινδυνολογία ότι δήθεν θα κλείσουν.

– Για τους αλιείς, που διαδραματίζουν σοβαρό ρόλο στην πρωτογενή οικονομία της Παλαιάς Φώκαιας, δεσμεύθηκε για άμεση στήριξη με την ένταξή τους στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα επιδοτήσεων.

Τέλος, ο Πέτρος Φιλίππου αναφέρθηκε και στο σκανδαλώδες έργο των LED, σε ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων και τοπικής ανάπτυξης ενώ κάλεσε σε συστράτευση εν όψει των εκλογών του Μαίου: “ Μέσα από τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση αντιμετωπίζουμε τα χρόνια και σοβαρά ζητήματα. Τις λύσεις μαζί θα τις δρομολογήσουμε και μαζί  θα τις υλοποιήσουμε».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice