OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Οι δημοτικές παρατάξεις καταδικάζουν την επίθεση σε εκλογικό κέντρο συνδυασμού στον Δήμο Πεντέλης

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε εκλογικό κέντρο συνδυασμού του Δήμου Πεντέλης λίγο μετά τις 03.30 ώρα σήμερα το πρωί της 9ης Απριλίου 2019 με πέτρες και έσπασαν τη τζαμαρία.

Την υπόθεση διερευνούν αξιωματικοί της Αστυνομίας ενώ από την πρώτη στιγμή οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου καταδίκασαν το γεγονός. Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά Μαζί» Λευτέρης Κοντουλάκος καταδίκασε την επίθεση στο εκλογικό κέντρο του νυν Δημάρχου υπογραμμίζοντας πως: «Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Δημοτική Συμμαχία» του κ. Στεργίου δέχθηκε επίθεση από άτομο ή άτομα που προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές του Δήμου μας από το 2006 και ουδέποτε έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό. Ανεξάρτητα από την πολιτική αντιπαράθεση, τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στον προεκλογικό αγώνα. Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζω την συμπαράστασή μου στον κ. Στεργίου και τα μέλη της παράταξής του. Εξάλλου, όλοι στην ίδια πόλη ζούμε, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και αγωνιζόμαστε για την πρόοδο του Δήμου μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Πεντέλη 2020» Άγγελου Παλαιοδήμου ο οποίος ανέφερε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα το βανδαλισμό του εκλογικού κέντρου δημοτικού συνδυασμού της πόλης μας. Κάποιοι για τους δικούς τους λόγους έχουν σκοπό να δυναμιτίσουν το υπάρχον πολιτισμένο κλίμα της προεκλογικής περιόδου. Τέτοιες πρακτικές έχουν ως συνέπεια να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από την ουσία την προεκλογικής περιόδου που είναι η αξιολόγηση και σύγκριση προσώπων, ομάδων, προγραμμάτων και αυτοδιοικητικής διαδρομής».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή» του Αντώνη Φειδοπιάστη, όπου επεσήμανε:

«Η μόνη προεκλογική σύγκρουση που είναι αποδεκτή είναι αυτή των ιδεών και των επιχειρημάτων

Ο πρωινός βανδαλισμός σε εκλογικό κέντρο δημοτικού συνδυασμού στα Μελίσσια είναι μια πράξη καταδικαστέα, που αντίκειται σε κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού. Οι βανδαλισμοί δεν έχουν θέση στον Δήμο Πεντέλης.

Η προεκλογική ομαλότητα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου θα πρέπει να διασφαλιστεί στον μέγιστο βαθμό και σε αυτό η δημοτική παράταξη ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της. Εξάλλου, η μέχρι σήμερα παρουσία μας στα κοινά του Δήμου Πεντέλης έχει αποδείξει ότι είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στις αξίες της Δημοκρατίας και του Πλουραλισμού.

Η μόνη σύγκρουση που επιτρέπεται σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι αυτή των ιδεών και των επιχειρημάτων…».

«Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ καταγγέλλει απερίφραστα τα φαινόμενα βανδαλισμού εκλογικού κέντρου δημοτικού συνδυασμού, που παρουσιάστηκαν στην πόλη μας σήμερα. Τέτοια φαινόμενα, στοχεύουν στην διατάραξη του ήπιου προεκλογικού κλίματος που επικρατεί στην πόλη μας και δεν αρμόζουν στον πολιτισμένο τρόπο διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με την εν γένει παρουσία της συμβάλλει καταλυτικά στη διατήρηση του ήπιου κλίματος που απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών» ανέφερε με τη σειρά της σε σχετική ανακοίνωση η μείζονα μειοψηφία.

Ωστόσο, γεννά ερωτηματικά η επίθεση στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Δημοτική Συμμαχία» του νυν Δημάρχου, μια μέρα μόλις πριν τα εγκαίνια, ενώ υπάρχουν και «φωνές» που μιλούν για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φόβου, σύγκρουσης και πολιτικής εκμετάλλευσης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice