OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

“Πλημμύρισε” το Π. Φάληρο στην παρουσίαση του συνδυασμού του Γιάννη Φωστηρόπουλου – Συγκινητική παρέμβαση Διονύση Χατζηδάκη

“Πλημμύρισε” χθες βράδυ η πλατεία του Παλαιού Φαλήρου στην Αγ. Αλεξάνδρου στην επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού “Συνεχίζουμε για το Παλαιό Φάληρο” του υπ. Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Πάνω από 1.000 άτομα βρέθηκαν στην ανοιχτή εκδήλωση δημιουργώντας ένα ζεστό κλίμα και μια αισιοδοξία νίκης δείχνοντας ότι η υποψηφιότητα του Γιάννη Φωστηρόπουλου θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Την εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος και Παλαιοφαληριώτης Σωτήρης Ξενάκης ενώ παρευρέθησαν σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης. Ξεχωριστή όμως ήταν η παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, του αναμορφωτή της πόλης και “δασκάλου” της αυτοδιοίκησης, ο οποίος με μια συγκινητική παρέμβασή του έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα στο Παλαιό Φάληρο. Να αναφέρουμε ότι ο Δ. Χατζηδάκης ξεπερνώντας τα προβλήματα υγείας θα δώσει την επόμενη “μάχη” του ως υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Τον Γιάννη Φωστηρόπουλο προλόγισαν οι Δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος οι οποίοι κατέθεσαν την πλήρη στήριξη τους στο πρόσωπό του και αναφέρθησαν στο δυναμισμό, στην εμπειρία στην εθελοντική του δράση αλλά και στην αυτοδιοικητική του παιδεία που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από την μακρόχρονη συνεργασία τους στην τοπική αυτοδιοίκηση των νοτίων προαστίων.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης που κατέθεσε και τη δική του “μαρτυρία” από την μακρόχρονη συνεργασία ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ αλλά και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου με τον Γιάννη Φωστηρόπουλο και του ευχήθηκε σύντομα να συνεργαστούν ο ένας από την θέση  του Περιφερειάρχη και ο δεύτερος από τη θέση του Δημάρχου για το καλό των δημοτών του Παλαιού Φαλήρου.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφέρθηκε από καρδιάς στη μεγάλη σημασία που έχει η προσφορά στο δημότη, κάτι το οποίο τον χαρακτηρίζει τα 25 χρόνια παρουσίας του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης του. Τόνισε πόσο σημαντική είναι η αξία της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού αλλά και της ανάγκης οι πολίτες να νοιώθουν έντονη την παρουσία του Δήμου στο πλευρό τους, ειδικά οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμΕΑ, άνεργοι και Τρίτη Ηλικία.

Αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμάτων που για την θητεία του θα αποτελούν πρωταρχικό στόχο και για την επίτευξή του θα ενεργοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχονται τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και ευρωπαϊκό, μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα. Μίλησε για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αναφερόμενος στη συρρίκνωση της δύναμης του αστυνομικού τμήματος Π. Φαλήρου, παρ’ όλες τις συνεχείς και έντονες παρεμβάσεις του Δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη προς την πολιτική  ηγεσία. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής ανάπτυξης έτσι ώστε ο Δήμος να μπορέσει να δώσει επαγγελματική διέξοδο στα νέα παιδιά που μαζικά αναζητούν το μέλλον τους στο εξωτερικό.

Επίσης, αναφέρθηκε στη ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης της δημοτικής συγκοινωνίας με νέου τύπου ενεργειακά λεωφορεία και την δημιουργία ενός δικτύου δημοτικής συγκοινωνίας σε όλες τις γειτονιές αλλά και τη σύνδεση του Παλαιού Φαλήρου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Φωστηρόπουλος με τον Σωτήρη Ξενάκη παρουσίασαν τα 50 στελέχη της τοπικής κοινωνίας που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του. Ονόματα με εμπειρία στα αυτοδιοικητικά του Π. Φαλήρου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και νέα πρόσωπα με σημαντικό βιογραφικό και κοινωνική αναφορά στη ζωή της πόλης.

Τελειώνοντας κάλεσε όλους τους δημότες να στηρίξουν την προσπάθεια τους και τόνισε την ανάγκη να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις της πόλης για να συνεχίσουν το σημαντικό έργο της θητείας Χατζηδάκη αλλά και να αφήσουν ένα ακόμη δυνατό αποτύπωμα που θα οδηγήσει το Π. Φάληρο ακόμη πιο ψηλά.

Στην εκδήλωση που σημείωσε προσέλευση πέρα από κάθε προσδοκία, έδωσαν επίσης το παρών τους ο πρώην Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιώργος Χρυσοβερίδης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Καραμανλή, Νίκος Δένδιας, ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού και  υποψήφιος βουλευτής κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας του Νότιο Τομέα κ. Τάσος Γαϊτάνης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Γιάννης Καλλιάνος και Ντόρα Πάλλη, ο τ. βουλευτής κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και πολλά επώνυμα στελέχη της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης και του δημοσιογραφικού κόσμου.

 

Παρών φυσικά και το OTAVOICE με το Διευθυντή του Θανάση Μπέλτσο, όπου σας μετέφερε όλα όσα έγιναν στη χθεσινή παρουσίαση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice