OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κυριζίδης: «Δεν είμαστε κομματικοί, είμαστε γνήσιοι αυτοδιοικητικοί-Δεν κουβαλάμε σκιές του παρελθόντος»

Απόλυτα αρνητικός σε οποιοδήποτε χρίσμα σε οποιοδήποτε «χρώμα» για τον δήμο Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης(Εφραίμ) Κυριζίδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της TV100 «Πόλις, Πολίτης, Πολιτική» με τους Βαγγέλη Πλάκα και Νίκο Ηλιάδη.

«Όλοι οι αρχηγοί ευαγγελίζονται την αυτόνομη αυτοδιοίκηση αλλά την τελευταία στιγμή προχωρούν σε χρίσματα, πρακτικές και ρητορικές που εμάς δεν μας εκφράζουν.”

-Αυτό είναι μια έμμεση αναφορά στη στάση του Προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

«Άμεση αναφορά είναι όχι μόνο στον κύριο Μητσοτάκη αλλά και στον κ. Τσίπρα και την κ. Γεννηματά. Όλοι οι πολιτικοί χώροι όλα τα πολιτικά κόμματα στη Θεσσαλονίκη, δώσανε επίσημα χρίσματα, βάφτισαν «εκλεκτούς» για την επόμενη μέρα της πόλης και αναγκάζουν τους συμπολίτες, να τους ακολουθήσουν μέχρι την Αυτοδιοικητική κάλπη. Γι αυτό με ρίσκο και συνέπεια, ανεξαρτητοποιήθηκα.
Εδώ έχουμε χάσει πια τα όρια και το ποιος είναι ΝΔ ποιος είναι ΠΑΣΟΚ. Να σας θυμίσω ότι η Καλυψώ Γούλα πριν ένα μήνα ήταν αντίθετη με τη ΝΔ, δεν ήθελε ούτε ένα ψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα πια είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Ο κ. Ταχιάος ο επίσημος κομματικός υποψήφιος με τον δήμο Θεσσαλονίκης, επί δύο τρία χρόνια καθύβριζε τη ΝΔ και έλεγε ότι είναι ακροδεξιό και ναζιστικό μόρφωμα. Όταν δίναμε εμείς μάχες με τον Κ. Γκιουλέκα και τον Στ. Καλαφάτη αυτός ήταν με τον κ. Μπουτάρη. Επομένως πλέον τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Το μόνο γνήσιο που υπάρχει είναι όταν δηλώνεις Aυτοδιοικητικός».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Ηλιάδη γιατί δεν υπήρξαν συνεργασίες μεταξύ υποψηφίων που προέρχονται από την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση ο Μάκης Κυριζίδης απάντησε.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι υπόσχονται αυτονομία και είναι τριάντα με σαράντα χρόνια μέσα στην πολιτική σκηνή της πόλης. Ασκούν διοίκηση, έχουν γίνει βουλευτές, έχουν γίνει Υπουργοί, Περιφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι. Εμείς είμαστε μια νέα και αγνή προσπάθεια. Δεν έχουμε καμία σχέση με όλους αυτούς. Δεν κουβαλάμε ούτε σκιές ούτε βαρίδια του παρελθόντος».

Ξεκάθαρη ήταν η θέση του επικεφαλής των «Θεσσαλονίκη Θετικά» για τις συνεργασίες της επόμενης ημέρας.

«Οποιοσδήποτε είναι αλαζόνας. Οποιοσδήποτε θέλει να μπει σε αυτήν την αυτοδιοικητική κάλπη για να χρωματίσει το βράδυ της 26ης Μαΐου τα Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το δήμο Θεσσαλονίκης για να προχωρήσει μετά στον κεντρικό πολιτικό στίβο, για μας είναι αντίθετος με αυτό που πρεσβεύουμε.
Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με αυτές τις πρακτικές. Είμαστε σαφείς και ειλικρινείς. Τόσους μήνες μας έχουν λασπολογήσει, μας έχουν επιτεθεί και μας έχουν λοιδορήσει. Αν και έχουν χρησιμοποιήσει πάρα πολλές πρακτικές, εμείς όπως βλέπετε δεν χάνουμε την ψυχραιμία μας και διατηρούμε τη ΘΕΤΙΚΗ φιλοσοφία μας, γιατί αυτό που κάνουμε έχει αγνότητα και μεγάλο πάθος για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη.»

Για το αν θα συμμετέχει στο υποτιθέμενο ενδεχόμενο εκλογής του κ. Νίκου Ταχιάου στη θέση του δημάρχου σε μια ενδεχόμενη νέα δημοτική πλειοψηφία, ο Μάκης Κυριζίδης απάντησε:

«Η παράταξή μας θα είναι στο Β’ γύρο και θα κερδίσει το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Δεν θα αφήσουμε όμως ούτε τον εγωισμό ούτε τα προβλήματα του παρελθόντος να οδηγήσουν τη Θεσσαλονίκη ένα βήμα πίσω.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη:

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice