OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Μασλαρινός στο OTAVOICE: “Ανάπτυξη για την Βισαλτία και δουλειές για τους δημότες μας”

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βισαλτίας Θανάσης Μασλαρινός με τον συνδυασμό «Ενωμένοι για τη Βισαλτία» παραχώρησε συνέντευξη στο OTAVOICE και άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα στον τόπο του που αγαπά και νοιάζεται.

Γιατί επιλέξατε να μεταπηδήσετε στο Α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Αξιολογείται ότι είναι άνευρος ο δεύτερος και ότι μόνο αντικείμενο υπάρχει για τον αντιπεριφερειάρχη;

Η Βισαλτία είναι ο τόπος μου, και αισθάνομαι βαθιά συνδεδεμένος μαζί του όπως και με τους ανθρώπους του. Έχοντας υπηρετήσει για πολλά χρόνια τα κοινά, αποφάσισα να κάνω το βήμα μπροστά και να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος Βισαλτίας γιατί με την εμπειρία και τη τεχνογνωσία μου, μπορώ να βοηθήσω να ακουστεί η φωνή της τοπικής μας κοινωνίας στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Με σχέδιο και πρόγραμμα, με συνέργειες, έχω την τεχνογνωσία και γνωρίζω το θεσμικό περιβάλλον για να αναζητήσουμε κονδύλια και ευρωπαϊκά προγράμματα, που θα φέρουν ανάπτυξη και δουλειές. Στόχος μου να φανώ χρήσιμος στον τόπο μου και στους συμπατριώτες μου.

Τι νέο φέρνει η δημοτική σας παράταξη για το Δήμο Βισαλτίας;

Καταρχήν ο συνδυασμός μας είναι ενωτικός, «Ενωμένοι για τη Βισαλτία», γιατί επιδιώκουμε την ενότητα με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας με σκοπό να δουλέψουμε μαζί για το κοινό καλό. Όλα αυτά τα χρόνια, αυτό που λείπει από τον τόπο μας είναι η συνεννόηση, η συνεργασία και η ενότητα. Και η έλλειψή τους φαίνεται στην παντελή απουσία πρωτοβουλιών για τα χωριά μας που ερημώνουν, για τους νέους που φεύγουν για να αναζητήσουν εργασία αλλού, και σε τόσα άλλα προβλήματα που τα γνωρίζετε και εσείς καλά. Αυτό λοιπόν το κενό, αυτή την ανάγκη για συνεννόηση θέλουμε να καλύψουμε «Ενωμένοι για τη Βισαλτία». Να επικοινωνήσουμε το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει προς το θετικότερο, προς το καλύτερο. Και ξέρετε η αλλαγή ξεκινά πρώτα από τη νοοτροπία, τις αντιλήψεις, από εμάς τους ίδιους, τα υπόλοιπα ακολουθούν.

Πως μπορεί να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα στο Δήμο σας δεδομένου ότι υστερεί σε μηχανήματα;

Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος μας στερείται βασικών υποδομών και σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, κάτι που καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λύσεις. Με σωστό προγραμματισμό, με σχέδιο, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, με συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και με όμορους δήμους, έστω και προσωρινά για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Και παράλληλα από την πρώτη μέρα, θα δουλέψουμε μεθοδικά για να θέσουμε τις βάσεις, και να αναπληρωθεί αυτό το κενό που σωστά μου επισημαίνετε ότι υπάρχει.

Πολλοί συνδυασμοί στο Δήμο σας. Να το εκλάβουμε ως μεγάλη διάθεση για προσφορά ή ο εκλογικός νόμος είναι αυτός που δίνει το κίνητρο για συμμετοχή και την επόμενη μέρα;

Δεν μπορώ να μιλήσω για τις άλλες υποψηφιότητες. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πολύ θετικό ότι υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες, γιατί αυτό σημαίνει μεγάλη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας και τους δημότες μας. Κανείς μας δεν περισσεύει στην προσπάθεια να κάνουμε καλύτερο τον Δήμο για τους Δημότες μας. Η παράταξή μας «Ενωμένοι για τη Βισαλτία» επιδιώκει να χτίσει γέφυρες συνεννόησης με όλους τους δημότες, στη βάση αρχών και προτάσεων. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σ’ αυτόν το διάλογο, που είμαι σίγουρος θα γεφυρώσει το χτες, με το σήμερα και το αύριο του τόπου μας και θα βγούμε όλοι μας πιο δυνατοί με τελικό νικητή τη Βισαλτία, τη Νιγρίτα, τον Αχινό, και τον Τράγιλο.

Ποιο είναι το όραμα σας για το Δήμο;

Θεωρώ πολύ σημαντικό ο Δήμος μας να αποκτήσει υποδομές που θα τον βγάλουν από την απομόνωση στην οποία βρίσκεται τόσες δεκαετίες, και θα φέρουν ανάπτυξη και δουλειές στον τόπο μας. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο με τεράστιες δυνατότητες τόσο στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα όσο και στον τουριστικό κλάδο, η περιοχή μας διαθέτει ιαματικά λουτρά, αρχαιολογικά μνημεία, και μοναστήρια με πλούσια κληρονομιά, φυσική ομορφιά και λαογραφική παράδοση, αθλητικές υποδομές, απέχει 15 λεπτά από την θάλασσα και όμως η τοπική κοινωνία μαραζώνει, τα λουκέτα στην τοπική αγορά πληθαίνουν και οι δημότες παλεύουν για το μεροκάματο. Με δυο λέξεις το όραμά μου για το αύριο του Δήμου μας είναι Ανάπτυξη για τον τόπο μας και δουλειές για τους Δημότες μας. Να κρατήσουμε τα παιδιά μας και τους συντοπίτες μας στον τόπο μας, όχι ως συμβιβασμό, αλλά ως συνειδητή επιλογή, που θα τους εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής και θα τους δώσει ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα.

Ποια είναι η θέση σας για το νέο εκλογικό νόμο;

Βασική μας προτεραιότητα είναι η ενότητα και η συνεργασία με όλους τους ενεργούς πολίτες για το καλό του Δήμου μας. Άλλωστε το όνομα της παράταξής μας «Ενωμένοι για τη Βισαλτία» υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για συνεργασία. Οπότε θα σας απαντήσω ευθέως, δεν περιμέναμε τον εκλογικό νόμο για να μιλήσουμε για συνεργασίες. Ξέρετε, το πιο σημαντικό εδώ είναι να υπάρχει η πολιτική βούληση να κάνεις το βήμα μπροστά και να συναντηθείς, να συζητήσεις με τους υποψηφίους από τις άλλες παρατάξεις με σκοπό να βρεις έναν τρόπο συνεννόησης και συναντίληψης για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων. Από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώνω ότι επιδιώκουμε και θέλουμε τις συνεργασίες με ικανούς και άξιους ανθρώπους από όλους τους χώρους, χωρίς κομματικούς αποκλεισμούς.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΔΙΚΙΔΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice