OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Παρέμβαση Πισιμίση για την ασφάλεια και την εγκληματικότητα στα Βριλήσσια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για την ασφάλεια και την εγκληματικότητα στα Βριλήσσια.

Με παρέμβασή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης αναφέρθηκε στο θέμα της εγκληματικότητας που ταλανίζει, μεταξύ άλλων τους δημότες της πόλης αλλά και στις προτάσεις της «Νέας Πνοής» για την ασφάλεια των Βριλησσίων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η ασφάλεια στην πόλη μας είναι βασική προϋπόθεση για την ορθή κοινωνική οργάνωση, είναι η βάση για την οικοδόμηση συνοχής και δημιουργίας».

Το πρόγραμμα της Νέας Πνοής για την Ασφάλεια

Διαβάστε τους 12 άξονες για την ενίσχυση της Ασφάλειας και της Πολιτικής Προστασίας στα Βριλήσσια που παρουσίασε ο συνδυασμός «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης.

Η ενίσχυση της ασφάλειας στα Βριλήσσια αποτελεί για εμάς πρωταρχικό μέλημα. Το δημόσιο αίσθημα ασφάλειας είναι βασική κοινωνική προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ίδιας της ποιότητας ζωής στην πόλη μας και της υγιούς ανάπτυξης της τοπικής μας κοινωνίας. Επιπλέον μετά και τις τραγικές συνέπειες των πρόσφατων καταστροφών στην Αττική απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας. Τέλος είναι μείζονος σημασίας και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με δεδομένη τη μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων στην πόλη μας.  Για τον λόγο αυτό σχεδιάζουμε:

  • Την άμεση επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και τον εξοπλισμό της με αυτοκίνητο και ειδικά ηλεκτροκίνητα ποδήλατα
  • Την ενίσχυση του εποπτικού και προληπτικού ρόλου της φύλαξης των γειτονιών της πόλης μας μέσω περαιτέρω ενίσχυσης του στόλου των οχημάτων ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης  και πύκνωσης της παρουσίας τους τις ώρες της ημέρας που διαπράττονται οι περισσότερες εγκληματικές ενέργειες (1.00 – 5.00 π.μ.) Στόχος μας είναι η αποτελεσματική φύλαξη και όχι τα επικοινωνιακά τεχνάσματα.
  • Πιλοτικό πρόγραμμα τοποθέτησης συναγερμών σε οικίες που επιθυμούν και σύνδεσή του με την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για άμεση παρέμβαση στα σημεία όπου υπάρχει ανάγκη.

  • Ενίσχυση του Τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας με στοχευμένες ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών τόσο σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής.
  • Ενίσχυση του οδοφωτισμού στο σύνολο της πόλης μας
  • Ενεργοποίηση της Τοπικής Επιτροπής Πρόληψης της Παραβατικότητας

    Μέσα από αυτή την πολυπαραγοντική συνεργασία  προωθείται το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας ασφάλειας και η ασφάλεια των δικαιωμάτων των πολιτών, με αποτέλεσμα την εμβάθυνση της συμμετοχικής δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο. Δραστηριοποίηση του θεσμού ο οποίος είναι ο φορέας συνεργασίας μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης της δημοτικής αστυνομίας και της τοπικής αστυνομίας με αποστολή την καταγραφή και τη μελέτη της εγκληματικότητας σε τοπικό επίπεδο καθώς και τη σχεδίαση, την οργάνωση, το συντονισμό και την εφαρμογή πρωτοβουλιών κατάλληλων να προλάβουν ή να περιορίσουν κυρίως μορφές της μικρομεσαίας εγκληματικότητας.

  • Δημιουργία Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας υπαγόμενο στον Δήμαρχο και την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και κινδύνων από φυσικά φαινόμενα από την Πολιτική Προστασία
  • Στελέχωση με εκπαιδευμένο προσωπικό για την πυρασφάλεια (οδηγοί, προσωπικό του Δήμου, εθελοντές πυροφύλακες)
  • Κατασκευή καινούργιου σύγχρονου πυροφυλακίου στο δάσος του Αγίου Θεόκλητου
  • Δημιουργία εθελοντικού κλιμακίου με καταστατικό υπό την αιγίδα του Δήμου και υπαγόμενο στο Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας
  • Δημιουργία ειδικής ομάδας προσωπικού ασφαλείας σε επιφυλακή για έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Δείτε τις προτάσεις της «Νέας Πνοής» και του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Πισιμίση στο βίντεο που ακολουθεί:

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice