OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σαρωτική επικράτηση του Γρ. Κωνσταντέλλου στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εκλέχτηκε Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από την πρώτη Κυριακή σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση που έγινε ποτέ στη σύγχρονη ιστορία των τριών Δήμων – ξεπερνώντας ακόμη και τα θρυλικά ποσοστά του Γρηγόρη Κασιδόκωστα.

Από την οριακή εκλογή των 8 ψήφων του 2014 στη σαρωτική νίκη της 26ης Μαΐου 2019 τώρα είναι μια ανάσα από μια ιστορική επικράτηση. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος λαμβάνει ποσοστό 72,1% και εκλέγεται Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή.

Σε σύγκριση με τον α’ γύρο του 2014, όταν η «Πόλη για να ζεις» είχε λάβει 8.203 ψήφους, η επίδοση στις τωρινές εκλογές ανέβηκε κατά σχεδόν 10.000 ψήφους που αντιπροσωπεύει διπλασιασμό του ποσοστού της. Σε σύνολο 26.265 ψηφισάντων, η διαφορά Κωνσταντέλλου από τον δεύτερο υποψήφιο Δημήτρη Δαβάκη είναι 15.000 ψήφοι, με τον συνδυασμό «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» να παίρνει την ονομασία μείζων αντιπολίτευση μόνο …κατ’ ευφημισμόν.

Η συμμετοχή τελικώς ανήλθε στο 62,27% με 26.265 ψηφίσαντες. Σε σχέση με το 2014, οι εκλογικοί κατάλογοι μεγάλωσαν κατά 4.725 άτομα. Στις προηγούμενες εκλογές η συμμετοχή ήταν στο 65,37% (με περισσότερο πολωμένο το πολιτικό κλίμα).

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice