OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Νίκος Πράσσος: Την Κυριακή κριτήριο το βέλτιστο της πόλης μας.

Φίλοι και φίλες,
Αγαπητοί συνδημότες,

Ο Α΄ γύρος των Αυτοδιοικητικών Εκλογών ολοκληρώθηκε, δίνοντας στο Συνδυασμό μας τη δύναμη να εκπροσωπήσει τους δημότες του Χαλανδρίου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, με δύο έδρες.

Με το βλέμμα, πλέον, στραμμένο στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, είναι σημαντικό να αναλογιστούμε τις νέες αχαρτογράφητες συνθήκες που διαμορφώνει η απλή αναλογική, στο πλαίσιο της οποίας η δημοτική Αρχή που θα προκύψει, θα κληθεί να αποδείξει ότι, μόνο όταν εξασφαλίζονται συνθήκες σύνθεσης και συνεργασίας, μπορούν να ξεπεραστούν πιθανές στρεβλώσεις στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου από την έλλειψη απόλυτης πλειοψηφίας μίας μόνο δημοτικής παράταξης.

Εμείς από την πλευρά μας, αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι η δική μας στάση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι απολύτως συμβατή και συνυφασμένη με το περιεχόμενο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων, τις οποίες μέσα σε καθεστώς διαλόγου, πειθούς και δημοκρατικών μέσων θα αγωνιστούμε να τηρήσουμε.

Στο πνεύμα αυτό, και παραμένοντας συνεπείς στο αξιακό σύστημα που αναδείξαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πήραμε μία καινοτόμα πρωτοβουλία την οποία εκτελέσαμε με ακρίβεια και αίσθηση δικαίου:

Ο Συνδυασμός «Μένω στο Χαλάνδρι» κάλεσε, χθες, το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους δύο (τον καθένα χωριστά) υποψηφίους Δημάρχους της επόμενης Κυριακής, κ.κ. Ρούσσο και Κουράση, ζητώντας τους να εκθέσουν, παρουσία όλων των στελεχών του Συνδυασμού μας, τις προγραμματικές τους θέσεις, τις απόψεις και τους λόγους για τους οποίους ζητούν την ευρύτερη αποδοχή. Η διαδικασία τήρησε ισότιμα τους χρόνους και τους όρους: Οι δύο Υποψήφιοι Δήμαρχοι, καταρχάς, τοποθετήθηκαν χωρίς διακοπή και εν συνεχεία απάντησαν στα ίδια ακριβώς ερωτήματα προκειμένου να γίνει κατανοητή η συνθήκη της διακυβέρνησης του Δήμου Χαλανδρίου την επόμενη μέρα.

Με την κίνηση μας θέλουμε να καταδείξουμε στην πράξη ότι για εμάς, κάθε πολίτης του δήμου μας και κάθε ψηφοφόρος του Συνδυασμού μας, έχει το αναντίρρητο δικαίωμα και την επαρκή ικανότητα να αποφασίζει ελεύθερα και χωρίς καθοδήγηση για την επιλογή του στο Β΄ γύρο των εκλογών. Κατά τη γνώμη μας, το μόνο που απαιτείται είναι η γνώση. Διότι όσο μεγαλύτερη είναι η γνώση τόσο ορθότερη είναι η κρίση.

Αναγνωρίζοντας και στους δύο υποψηφίους τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν, αποδεχόμενοι την πρόσκλησή μας να παραστούν σε μία διαδικασία, η οποία εκτός από πρωτότυπη, απεδείχθη και ιδιαιτέρως χρήσιμη για όλους, καλούμε άπαντες την ερχόμενη Κυριακή να ψηφίσουν με νηφαλιότητα, λογική και κριτήριο το βέλτιστο της πόλης μας.

Για τον Συνδυασμό ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Νίκος Πράσσος

Σχετικά Άρθρα

Π.Κρήτης: To “Youth Crete” γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων

otavoice

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice