OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Αττικής: Οδηγίες προστασίας από Δασικές Πυρκαγιές

Η χώρα μας στο σύνολό της καλύπτεται από δασικές εκτάσεις με ποικιλία ευαίσθητων οικοσυστημάτων.

Αυτό σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι) που επικρατούν τους θερινούς μήνες, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πυριγενούς περιβάλλοντος. Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στην ανθρώπινη αμέλεια. Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις περιορίσουμε λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης.

Από την 1η Μαΐου κάθε έτους ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος που διαρκεί 6 μήνες, ως την 31η Οκτωβρίου με σκοπό να ενταθεί η προσοχή και η προσπάθεια όλων για την προστασία των δασών. Για το λόγο αυτό ενημερωνόμαστε για τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς και ακολουθούμε απλές οδηγίες τόσο για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών όσο και για την αυτοπροστασία μας, όπως αυτές που προτείνονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο και η καύση των αγρών καθ’ όλη τη διάρκεια της Αντιπυρικής Περιόδου (Μάιος – Οκτώβριος).

H πυρκαγιές μας αφορούν όλους. Μία σπίθα αρκεί πολλές φορές για να προκαλέσει μία καταστροφή. Για το λόγο αυτό ενημερωνόμαστε και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Στo πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για θέματα αυτοπροστασίας η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής διατηρεί στo διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας (www.patt.gov.gr) θεματική ενότητα (https://bit.ly/2ChlmDK) για Θέματα Πολιτικής Προστασίας, όπου βρίσκονται αναρτημένες οδηγίες αυτοπροστασίας και για θέματα δασικών πυρκαγιών (Οδηγίες Προστασίας: https://bit.ly/2ZfApGd), ενώ συχνά αναρτώνται και σχετικές ενημερωτικές ανακοινώσεις σε ειδική υποενότητα (Ενημερωνόμαστε και Προστατευόμαστε: https://bit.ly/31mbId2).

Πέραν των ανωτέρω συχνές αναρτήσεις γίνονται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους λογαριασμούς της Περιφέρειας Αττικής (στο Facebook και στο Twitter).

Στο ενημερωτικό σποτ που επισυνάπτεται υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές για την προστασία από την εκδήλωση πυρκαγιών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (Πηγή: https://www.facebook.com/ppattikis/)

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice