OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ποιοι δήμαρχοι της ΚΕΔΕ δεν συνεχίζουν στο όργανο για διαφορετικούς λόγους

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πέρα των αλλαγών που επέφεραν στις διοικήσεις των δήμων είχαν σημαντικές επιπτώσεις στη σημερινή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Τα αίτια σε κάθε περίπτωση διαφέρουν μιας και άλλοι δεν επανεξελέγησαν, άλλοι μετακόμισαν στην περιφέρεια ή στην κεντρική πολιτική σκηνή ή κάποιοι αποχώρησαν από την ενεργό δράση.

Πρώτη σε βαρύτητα αυτή του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη ο οποίος εξελέγει Περιφερειάρχης Αττικής και από το Φθινόπωρο θα είναι πλέον μέλος της ΕΝΠΕ.

Ακολουθούν ο Ά αντιπρόεδρος Δημήτρης Καφαντάρης Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος που δεν εξελέχθει και ο Β’ αντιπρόεδρος Γιάννης Καραγιάννης ο οποίος θα είναι υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στη Χαλκιδική.

Σημαντική θα είναι η απουσία του δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη που δεν επανεξελέγχεται αλλά θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Πιερία , όπως και του δημάρχου Πηνείας Αλέξη Καστρινού που θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία με την Νέα Δημοκρατία. Επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχει η απουσία του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων Γεώργιου Καμίνη ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ και δεν εκλέχθηκε αλλά θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Απώλεια θεωρείτε η μη επανεκλογή του επικεφαλής στην ΚΕΔΕ της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ δημάρχου Αιγάλεω Μπίρμπα Δημήτρη καθώς και του επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ δημάρχου Αμφιλοχίας κ. Απόστολου Κοιμήση. Δεν θα είναι επίσης με την ιδιότητα του δημάρχου στην επόμενη σύνθεση της ΚΕΔΕ οι Αγγελόπουλος Μιχάλης δήμαρχος Σάμου που κατέβηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και δεν εξελέγχει , ο Δαμουλάκης Γεράσιμος δήμαρχος Μήλου που δεν επανεξελέχθει ,ο Τζιαχρήστας Δημήτρης δήμαρχος Δομοκού και ο Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος δήμαρχος Ξάνθης που επίσης δεν επανεξελέγησαν.

Ο κατάλογος των αποχωρούντων δημάρχων από το ΔΣ της ΚΕΔΕ συνεχίζεται με τον δήμαρχο Σιθωνίας  Τζίτζιο Γιάννη που θα είναι υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής με τη Νέα Δημοκρατία , τον δήμαρχο Κομοτηνής Πετρίδη Γεώργιο που αποχώρησε από την ενεργό δράση και τον δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα Τσιαντή Δημήτρη που δεν κατάφερε να επανεκλεγεί.

Ενδιαφέρον θα έχει το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στην ΚΕΔΕ , μιας και στις αρχές του Φθινοπώρου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας και Διοικητικού Συμβουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Μ: Υπεγράφη από τον Γ. Αμανατίδη ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Περιφέρειας

otavoice

Π.Κρήτης: Ξεκίνησε το 2ο κοινό Συνέδριο των Περιφερειακών Δικτύων Πληροφοριών

otavoice

Π.Π: Στήριξη της Δημόσιας Υγείας – Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

otavoice

Π.Ν.Α: Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο πλοίου στη Νήσο Ρω

otavoice

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice