OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Χωματερή ξανά ο Πύργος – Τα σκουπίδια πνίγουν τις γειτονιές

Στο έλεος των σκουπιδιών βρίσκεται ξανά η πρωτεύουσα της Ηλείας. Δεν είναι εικόνες πριν από 3 χρόνια όπου η πόλη του Πύργου ήταν θαμένη μέσα σε δεκάδες χιλιάδες τόνους σκουπίδια.Είναι φωτογραφίες χθεσινές σε μια από τις κεντρικότερς οδούς της πόλης  στην Οδό Ολυμπίων , όπου βρίσκεται και η είσοδος νηπιαγωγείου. Φαίνεται ότι η αλλαγή σκυτάλης στη δημοτική αρχή έχει οδηγήσει σε πλήρη αποδιοργάνωση τις υπηρεσίες καθαριότητας και το σύστημα αποκομιδής των σκουπιδιών, μιας και το σύστημα Λιατσή έχει καταρρεύσει προ πολλού. Αν η πόλη περιμένει την 1η Σεπτέμβρη που θα αναλάβει ο νέος δήμαρχος  Τάκης Αντωνακόπουλος , θα έχουμε επανάληψη μιας απαράδεκτης εικόνας που δεν τιμά κανένα στην Ηλειακή πρωτεύουσα.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων καθημερινά είναι έντονες αλλά ουδείς φιλοτιμήθηκε να κάνει την δουλειά του, άσχετα αν σε λίγους μήνες θα αντικατασταθεί , λόγω αλλαγής φρουράς στο δημοτικό μέγαρο.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η νομικός Ελευθερία Μπέλτσου αποτυπώνοντας  την οργή και την αγανάκτηση μιας πόλης που ταλαιπωρείτε επί χρόνια από τον εφιάλτη των σκουπιδιών :” Ξυπνάς πρωί και φεύγεις για εργασία και χαρα. Η πόλη μας έχει την ικανότητα να μας δίνει γλυκά αρώματα του αίσχος των ‘αρχοντων” μας. Είμαστε η χειρότερη πόλη γιατί δεν υπάρχει ντροπή σε όσους ηγουνται αυτης!!! Και να σκεφτείς ότι οι νυν με διάφορους συνδυασμούς θέλησα να παραμείνουν στην εξουσία για να συνεχίσουν το έργο του τίποτα! !!!”

Πριν 3 χρόνια δόθηκε μια μάχη να καθαριστεί η πόλη , λειτούργησε ο χώρος επεξεργασίας και υγειονομικής ταφής στην Τρανταφυλλιά και τελικά επιστρέφουμε στην αρχική κατάσταση , όπου άνθρωποι και  σκουπίδια έχουν γίνει ένα. Να σημειωθεί ότι είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου,  αλλά και σε θερινή περίοδο με τις θερμοκρασίες να εντείνουν το πρόβλημα οσμής και αποσύνθεσης των απορριμμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”

otavoice

ΠΔΕ: Προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

otavoice

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice

Δ.Αιγιαλείας: Ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών

otavoice

Δ.Κιλκίς: Πρόσληψη 72 Σχολικών Καθαριστών-Καθαριστριών

otavoice