OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δεν υπάρχει θέμα ενοικίασης μέσω Airbnb σημείων στην παραλία Σαρακήνικο απαντά ο Δήμος Γαύδου- Το ελεύθερο κάμπινγκ είναι δωρεάν

Έντονες αντιδράσεις και πληθώρα σχολίων  έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες ότι στην παραλία του Σαρακήνικου στη  νήσο Γαύδο, σημειώθηκαν κρούσματα ενοικίασης, μέσω Airbnb, σημείων με ίσκιο για καλύτερο ελεύθερο κάμπινγκ.

Η συγκεκριμένη παραλία  είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες του νησιού, βρίσκεται μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το λιμάνι του νησιού και αποτελεί πόλο έλξης πολλών παραθεριστών που επιλέγουν για διακοπές  το ελεύθερο κάμπινγκ.

Με τις αντιδράσεις να έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας η απερχόμενη δήμαρχος Γκέλη Καλλίνικου αναγκάστηκε να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει ότι , πρόκειτε για ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία των Χανίων και μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής, αλλά και της συνέλευσης παραθεριστών, θεωρείτε λήξαν.

Η κ. Γκέλη Καλλίνικου σε δήλωση της αναφέρει:

“Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλων ερμηνειών του πολύ σωστού κειμένου που κυκλοφόρησε: ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί. Ένα μεμονωμένα περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστων έλαβε τέλος. Τα δέντρα άρχισαν να είναι ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβάτζες δεν επιτρέπονται”.

Πηγή/ΦΩΤΟ: flashnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Λάρισα: Συνάντηση Χαρίτση – Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

Kινητοποίηση του Δήμου Μαλεβιζίου για τα προβλήματα από την κακοκαιρία

otavoice

Δ. Κουρέτας: Απομακρύνθηκε το 99% των νεκρών ψαριών – Όλοι έβγαλαν την ουρά τους απ’ έξω

otavoice

Δ.Σικυωνίων: Ο 4ος Κλεισθένειος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου ολοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχών!

otavoice

Γ. Κωνσταντάτος: Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια κάθισα στην καρέκλα του δημάρχου

otavoice

Ζάτουνα Γορτυνίας: Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη

otavoice