OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Αττικής: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τη Δευτέρα (8/7)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, προβλέπεται για σήμερα, στην Αττική σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ο οποίος άρχισε από χθες να εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), για την ενημέρωση των πολιτών.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π. για σήμερα Δευτέρα 08-07-2019 προβλέπεται υψηλός δείκτης επικινδυνοτητας εκδήλωσης πυρκαγιάς (δείκτης 3) σε όλες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής (συμπεριλαμβανομένων και των Κηθύρων). Επίσης αναμένονται και πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και 40 Κελσίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ (πρόγνωση 2 ημερών 7-7-2019, 13:00).

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

Θερμοκρασία: Από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη“.

Στην κατηγορία Κινδύνου 3 (Υψηλή) ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, δηλαδή είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιώναρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι κλπ).

Δεδομένου ότι θα επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, η προσοχή όλων αποτελεί βασικό παράγονται πρόληψης και αποφυγής κινδύνων. 

Συνιστάται στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, ο καπνισμός μελισσιών κ.α.. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς:

  • Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.
  • Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
  • Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
  • Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνείστε στο 112.”

Επίσης συνίσταται στους πολίτες να προσέξουν τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή ανήκουν σε “ευαίσθητες” ηλιακά ομάδες.

Νικήστε τη ζέστη

Μην Καις Ξερά Χόρτα και Σκουπίδια

 

Σχετικές αναφορές, πληροφορίες, μηνύματα και ενημερωτικό υλικό μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής στους ακόλουθους συνδέσμους:

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice