OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών στου Ζωγράφου – Έρχεται μόνιμη λύση

Δήμαρχος Ζωγράφου: «Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών – Έρχεται μόνιμη λύση»

Την λύση σε ένα ζωτικής σημασίας πρόβλημα για εκατοντάδες οικογένειες στο Δήμο Ζωγράφου, έρχεται να δώσει η νέα δημοτική αρχή και μάλιστα όπως ανακοίνωσε η λύση αυτή δεν θα έχει προσωρινό χαρακτήρα , αλλά θα είναι μόνιμη. Έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο οι γονείς πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς και να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν σε άλλες κοστοβόρες λύσεις.

Αυτό μας εξήγησε ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας , σε επικοινωνία που είχαμε για το θέμα αυτό και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος που θα βάλει τέρμα σε μια μεγάλη ταλαιπωρία που υποβάλλονται κάθε χρόνο γονείς και παιδιά, σε μια περίοδο που η κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς, μας είπε.

Με βασικό θέμα τη λειτουργία των παιδικών σταθμών πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου.
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των δημοτικών παρατάξεων, παρουσίασε αναλυτικά τον σχεδιασμό για την εξεύρεση πρόσθετων χώρων και τις άμεσες κινήσεις που έγιναν με αποτέλεσμα να έχουν ήδη εντοπιστεί και επιλεγεί οι επιπλέον αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των παιδικών σταθμών.

Όπως τόνισε ο κ. Θώδας, η νέα Δημοτική Αρχή κινήθηκε σε δύο άξονες:

«Στις 15 ημέρες που έχουμε αναλάβει τη Δημαρχία δρομολογήσαμε και υλοποιούμε ταχύτατα έναν σχέδιο με διπλό στόχο: Αφενός, να βρούμε χώρους άμεσα και να πιέσουμε για την έλευση προσωπικού, ώστε μέχρι τον Ιανουάριο να μην έχει μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, αφετέρου να θέσουμε τις βάσεις από τώρα, ώστε τον επόμενο χρόνο να έχουμε επιτύχει μόνιμη λύση.
Τα παιδιά που αυτή τη στιγμή δεν έχουν βρει ακόμα θέση είναι λιγότερα από πέρυσι, αλλά για εμάς και ένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού είναι πολύ.
Έχουμε βρει τους χώρους και τις διαδικασίες και για τις δύο φάσεις του σχεδιασμού, την άμεση και τη μόνιμη.

Θέλουμε – και θα το καταφέρουμε – το ζήτημα να μην απασχολήσει ποτέ ξανά τους γονείς.»

Τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων οι οποίοι έλαβαν τον λόγο, τοποθετήθηκαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από το χρονίζον πρόβλημα και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δέσμευση του Δημάρχου ότι το ζήτημα θα λυθεί και μάλιστα σε μόνιμη βάση.

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice