OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κυρίζογλου: «Περισσότερη Δημοκρατία με περισσότερη Αυτοδιοίκηση»

Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΚΕΔΕ προχώρησε την Τρίτη 24/9 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος  (Ακαδημίας αριθμός 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος), ο δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων ξεκινά ουσιαστικά τον προεκλογικό αγώνα από την ίδια την ΚΕΔΕ, έχοντας και την στήριξη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη σημερινή συνέντευξη Τύπου και ευχήθηκε καλή επιτυχία, δηλώνοντας την συμπαράσταση του σε όλες τις προγραμματικές θέσεις που ανέπτυξε ο υποψήφιος Πρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου λόγω της αυτοδιοικητικής του εμπειρίας.

Την υποψηφιότητά του Λάζαρου Κυρίζογλου στηρίζουν πάνω από 60 Αυτοδιοικητικοί που υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξή του Πανελλήνια Αυτοδιοικητική Συνεργασία (ΠΑΣΥ) ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι τις επόμενες μέρες.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων παραβρέθηκαν πλήθος αυτοδιοκητικών από όλη την Ελλάδα όπως: ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Ασπρόπυργου κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Μουράρογλου, ο κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου – μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρώην Δήμαρχος Δομοκού – μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κ. Σιώμος Βλάσσης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονία κ. Μιχάλης Γεράνης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής, η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά κ.α.

«Σ’ αυτή την προσπάθεια συμμετέχουμε, συνεισφέροντας την αγάπη και την αφοσίωσή μας στον αυτοδιοικητικό θεσμό, τον σεβασμό και την τιμή σε όλους τους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς, τους συμπολίτες μας και τις τοπικές κοινωνίες, την εμπειρία και τις γνώσεις μας από την θητεία μας στις αυτοδιοικητικές επάλξεις. Συμμετέχουμε, συγκροτώντας μία «Πανελλήνια Αυτοδιοικητική Συνεργασία», για να αγωνιστούμε συντεταγμένα, μέσα από τις γραμμές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, για την βελτίωση και αναβάθμιση της θεσμικής και οικονομικής θέσης των Δήμων της Χώρας. Προτάσσοντας την ενότητα και τον κοινό βηματισμό του συνόλου του αυτοδιοικητικού χώρου, όλων των δήμων της πατρίδας μας.

Επιζητώντας και προωθώντας τον διάλογο, την συνεννόηση και την συνεργασία, τόσο στο ενδο-αυτοδιοικητικό, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο. Αρθρώνοντας καθαρό, αδέσμευτο και ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό λόγο. Διεκδικώντας μαχητικά ό,τι ανήκει και ό,τι αξίζει στην Αυτοδιοίκηση, στους Δήμους και στις τοπικές μας κοινωνίες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κυρίζογλου και συνέχισε:

«Επιδιώκοντας καλόπιστα την συνεργασία με την Κεντρική Εξουσία, αλλά και μη διστάζοντας να αντιπαρατεθούμε μ’ αυτήν, όταν οι ασκούμενες πολιτικές έρχονται σε αντίθεση με το συμφέρον της Αυτοδιοίκησης και το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών. Τα χρόνια περνούν αλλά η αντιμετώπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Εξουσία, τηρουμένων των αναλογιών, παραμένει ίδια. Γι αυτό και υπάρχει πάντα διαπάλη μεταξύ Κεντρικής Εξουσίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιζητώντας περισσότερες αρμοδιότητες με περισσότερους πόρους. Περισσότερη αποκέντρωση. Πιο απλά, περισσότερη δημοκρατία με περισσότερη αυτοδιοίκηση».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου ανέπτυξε τις θέσεις του όπως αναφέρονται στη διακήρυξη αρχών της Π.Α.ΣΥ, απάντησε στις ερωτήσεις που του έγιναν και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Επιζητούμε περισσότερη αποκέντρωση. Περισσότερες αρμοδιότητες με περισσότερους πόρους, πιο απλά, περισσότερη Δημοκρατία με περισσότερη Αυτοδιοίκηση».

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Διοικητική Μεταρρύθμιση του συνόλου του διοικητικού συστήματος της χώρας, στη διαχείριση των απορριμμάτων και στο μεταναστευτικό.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice