OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

ΠΚΜ: Συγκινητική τελετή ονοματοδοσίας, αφιερωμένη στη μνήμη της Γιάννας Τζάκη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σεμνή, λιτή και συγκινητική τελετή ονοματοδοσίας, αφιερωμένη στη μνήμη της Γιάννας Τζάκη που διετέλεσε νομαρχιακή σύμβουλος για πολλά χρόνια, αντινομάρχης και μετέπειτα περιφερειακή σύμβουλος, καθώς και αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας και Ανάπτυξης αλλά και Δημόσιας Υγείας.

«Η Γιάννα Τζάκη δεν επέλεξε να είναι αρεστή, αλλά πάντοτε χρήσιμη. Για μας στην «Αλληλεγγύη» δεν θα φύγει ποτέ, γιατί άφησε βαθιά χαραγμένα στην καρδιά μας την ποιότητα του χαρακτήρα της και το χαμόγελο της, με το οποίο εξάλλου έδωσε τη μάχη με την ασθένεια της τον τελευταίο χρόνο. Θα δώσουμε το όνομα της σε ένα χώρο, όπου ήταν πάντα παρούσα. Για να μείνει στα χρόνια που θα έρθουν και να συμβολίζει την παρακαταθήκη που άφησε πίσω του αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος» είχε αναφέρει συγκινημένος ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας ένα χρόνο πριν όταν ο εκλιπούσα έφυγε από τη ζωή στις 17 Νοεμβρίου 2018, σε ηλικία 54 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε αυτή την επιθυμία πράξη σήμερα!

Σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (23/9) έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας με την ονοματοδοσία της αίθουσας που χρησιμοποιεί ο συνδυασμός «Αλληλεγγύη», που με τόσο ζήλο εργάστηκε σκληρά, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που υπηρέτησε πιστά.

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές τόσο για την οικογένεια της Γιάννας Τζάκη όσο για τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχης, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και το προσωπικό και άπαντες τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την γυναίκα που υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση την Τοπική Αυτοδιοίκηση βάζοντας πάντα και πάνω από όλα το κοινό συμφέρον…

Συγκινητική η στιγμή που οι  δυο εγγονές της εκλιπούσας,  μαζί με τον περιφερειάρχη , έκαναν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής.

«Η Γιάννα μας βοήθησε να αντιληφθούμε ότι η Περιφέρεια και η Αυτοδιοίκηση είναι προσφορά στον τόπο. Και αυτό θα τής το χρωστάμε για πάντα. Σήμερα δίνουμε το όνομά της στην αίθουσα ‘Πνεύμα’ και είμαι βέβαιος ότι η πλάκα θα θυμίζει για πάντα ότι από αυτούς τους χώρους πέρασε και προσέφερε ένας άνθρωπος με πολλά ξεχωριστά χαρακτηριστικά και δυνατότητες, που βοήθησε τον τόπο μας να πάει μπροστά», ανέφερε στην ομιλία του ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία χαρακτήρισε την Ιωάννα Τζάκη «δασκάλα της Αυτοδοίκησης που δεν είναι εύκολο να βρει κανείς στη σημερινή εποχή».

Από τη μεριά της η κόρη της εκλιπούσας Πέννη Τζάκη, εμφανώς συγκινημένη και έχοντας δίπλα της τα δύο παιδιά της, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την τιμητική αυτή ενέργεια, επισήμανε ότι η μητέρα της ήταν «ένας χαρακτήρας πολύ αξιοπρεπής, με μεγάλο ήθος και ιδιαίτερο δυναμισμό, με αγάπη και με έντονη την προσπάθεια να βοηθά τον κόσμο». Σημειώνοντας ότι «είχε αξίες που δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον και ότι «αυτή είναι η μεγάλη παρακαταθήκη που κρατάμε από τη Γιάννα για το μέλλον».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΔΙΚΙΔΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων: «Όχι στις θηριώδεις ανεμογεννήτριες μέσα στον πατραϊκό κόλπο»

otavoice

Ο πατέρας του 19χρονου στο ΔΣ Κασσάνδρας: “Κάποιος πρέπει να μου πει ποιος μου σκότωσε το παιδί μου”

otavoice

Ο Δ. Κατερίνης διοργανώνει Ημερίδα Προσχολικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης

otavoice

Ολοκληρώνεται ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης

otavoice

ΚΕΔΕ: Ξεκίνησαν από τα Γιάννενα οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις διαλόγου ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου

otavoice

Δήμαρχος Πετρούπολης: «Θα μπούμε μπροστά, να κουρελιάσουμε άδικους νόμους και απειλές»

otavoice