OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Σε πρώτο πλάνο η ίδρυση Κέντρου Υγείας

Συνάντηση με την ηγεσία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Φώτη Σερέτη (διοικητή) και Σταύρο Παπαγεωργίου (υποδιοικητή) είχε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος.

Κύριο θέμα της συνάντησης η αναγκαιότητα ίδρυσης Κέντρου Υγείας στη λίμνη Πλαστήρα. Ο δήμαρχος παρέδωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξηγώντας την σπουδαιότητα της λειτουργίας της μονάδας αυτής για τις κοινότητες της λίμνης. Επίσης ανέφερε ότι η Υγεία για το Δήμο είναι κεφαλαιώδους σημασίας, διότι το έχουν αδήριτη ανάγκη τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι χιλιάδες τουρίστες της περιοχής.

Ο κ. Νάνος με την ιδιότητα του στελέχους Υπηρεσιών Υγείας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της επικαιροποίησης του Χάρτη Υγείας στην Καρδίτσα, δεδομένου ότι ο σημερινός σχεδιάστηκε πριν 35 χρόνια και οι σημερινές ανάγκες είναι πλέον άλλες.
Παρουσίασε στοιχεία της πρότασης η οποία είναι εφικτή η ίδρυση και λειτουργίας του Κ.Υ., χωρίς σημαντική οικονομική επιβάρυνση για το Κράτος, δεδομένου ότι υπάρχει κτιριακή υποδομή. Συγκεκριμένα εξέφρασε τη βούληση της δημοτικής αρχής να διαθέσει δημοτικό ακίνητο σχεδόν 1.000 τμ. στην Πεζούλα, το οποίο με την κατάλληλη διαμόρφωση είναι εφικτό να λειτουργήσει πολύ σύντομα. Επίσης παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για την δημιουργία Οργανισμού ΚΥ, χωρίς επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό, με την αξιοποίηση των ισοδυνάμων μεταβολών.

Τόσον ο κ. Σερέτης όσο και ο κ. Παπαγεωργίου αναγνώρισαν την αναγκαιότητα και δεσμεύτηκαν να μελετήσουν το φάκελο οι αρμόδιες υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ για να γίνουν οι ανάλογες εισηγήσεις.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα στελέχωσης των Περιφερειακών Ιατρείων Μεσενικόλα – Καρίτσα και Πεζούλας, καθώς και ενίσχυση των δράσεων Προληπτικής Ιατρικής με την κινητή Μονάδα της 5ης ΥΠΕ.

Τέλος ο κ. Νάνος ανέφερε ότι η νέα δημοτική αρχή δέσμευσε χρήματα για την βαφή και συντήρηση όλων των Ιατρείων του Δήμου, καθώς και ότι θα στηρίξει έμπρακτά την καθημερινή λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων, μεριμνώντας για την καθαριότητα και την θέρμανση.

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice