OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Πεντέλης: Σε νέα ιδιόκτητα γραφεία ο δραστήριος Σύλλογος Μελισσίων “Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε”

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:30, έγιναν τα εγκαίνια του νέου ιδιοκτήτου γραφείου μας επί της οδού 17ης Νοεμβρίου 10 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αμαρουσίου Κηφισίας και Ωρωπού Αρχιμανδρίτης πατέρας Αθανάσιος οι ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πατέρας Λουκάς και Βασίλειος η  Δημοτική Σύμβουλος Κα Μαρκαντώνη Φωτεινή όποια εκπροσώπησε την Δήμαρχο κα Δήμητρα Κεχαγιά που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, ο Γενικός γραμματέας του Δήμου Πεντέλης Κος Καρβουνάκης Γιώργος η αντιδήμαρχος Πεντέλης κα Μπούσουλα, οι αντιδήμαρχοι κος Παλαιοδήμος Άγγελος και κος Σιώμος Βλάσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο κος Κοντουλάκος Ελευθέριος επικεφαλής συνδυασμού, ο κος Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Μούστρης Παναγιώτης, Βορέας Γεώργιος, Γκρέτσα Ελένη, Μαντέλη Θέκλα, Αργύρη Άρτεμης, Φρεμεντίτης Σπύρος ο πρόεδρος της  Κοινότητας Μελισσίων Δροσάτος Νικόλαος ο πρόεδρος της Νέας Πεντέλης Μιχελακάκης Μανώλης, ο τοπικός σύμβουλος κος Βόρέας Σεβαστός κα Αγνή Ζώη , Φίλιππος Φιλιππίδης Ξάφης Σπύρος Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Κος Τομπουλίδης Κων/νος, ο πρόεδρος Μικρασιατών Χαλανδρίου κος Καραμπουρνιώτης Νικόλαος, ο Γραμματέας της ΟΠΣΕ κος Πατέλας Δημητριος , οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου μας κος Δαγδελένης Σωτήριος, Κυβέλος Μάκης, Ροσταδάκης Βασίλειος και Κάζος Χρήστος Η πρόεδρος της Μικρασιατων Φιλοθέης – Ν. Ψυχικού κα Μακαντάση Ντίνα η Πρόεδρος της Β΄άθμιας Επιτροπής παιδείας κα Πάχνη Σέβη , ο Υποστράτηγος Ε.Α. Τόϊλος Χρήστος και πλήθος κόσμου μελών και φίλων μας που κατέκλυσαν το Χώρο της πλατεία μπροστά από το ιδιόκτητο γραφείο.

Ο πρόεδρος Κος Γκατζόλης Παναγιώτης  έκανε μια ολοκληρωμένη ομιλία με την παράλληλη προβολή φωτογραφιών παλαιών και νέων με τις δραστηριότητες του συλλόγου και των χορηγών της εκδήλωσης.

Ομιλία Πρόεδρου Εγκαινίων 

“Σεβασμιότατοι πατέρες, εκπρόσωπε του Μητροπολίτη Αμαρουσίου Κηφισίας και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου πατέρα Αθανάσιε, Πατέρας Λουκά Εφημέριε του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, πατέρα Βασίλειε  κα εκπρόσωπος της Δήμαρχου Πεντέλης κα Μαρκαντώνη Φωτεινή κα εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κου Πατούλη Γεώργιου κα Δουνδουλάκη Ελένη Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθλητισμού. Αγαπητή κύριοι Αντιδήμαρχοι, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι πολιτιστικών σωματείων. 

Σας ευχαριστούμε για την σημερινή παρουσία και την στήριξη σας, μας δίνεται ελπίδα και δύναμη για να πορευτούμε στο μέλλον.

Καλησπέρα σας κύριες και κύριοι, αγαπητοί Φίλοι και Φίλες σας 

Σας καλωσορίζουμε στην σημερινή εκδήλωση για να εγκαινιάσουμε την ιδιοκτήτη έδρα του συλλόγου μας ένα όραμα δεκαετιών που για τον σκοπό αυτό κοπίασαν όλα τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια και για αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες, γιατί σήμερα αποδεικνύεται στην πράξη αυτό που λέμε συλλογικότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη.

Έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να είμαστε εμείς το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο αυτοί, που εγκαινιάζουμε αυτό το πολυπόθητο και πολυετές όνειρο όλων των μελών μας που σήμερα γίνεται πραγματικότητα με την απόκτηση αυτής της μικρής ιδιοκτήτης στέγης αλλά συγχρόνως για όλους εμάς μεγάλης για να στεγάσει το μέλλον αυτού του ιστορικού συλλόγου των Μελισσίων, και να ξέρεται ότι ο σύλλογος μας αγκαλιάζει όλους τους Μελισσιώτες και με την Καλλικρατική διακυβέρνηση θα έλεγα όλους τους Πεντελιώτες που έλκουν την καταγωγή από την Μικρασία και όχι μόνο, διότι για τους νεώτερους και όσους δεν το γνωρίζουν ο σύλλογος μας ξεκίνησε το 1977 ως Εξωραϊστικός Πολιτιστικός σύλλογος, και γι’ αυτό έχουμε μέλη μας από όλη την Ελλάδα που κατοικούν στην περιοχή μας.

Στην διαδρομή αυτή των 42 και χρόνων ο σύλλογος μας έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της πόλη μας, τόσο σε θέματα εξωραϊσμού της περιοχής, τοπικών και καθημερινών προβλημάτων που κάθε φορά απασχολούσαν τους κατοίκους του τόπου μας, όσο και στα πολιτιστικά δρώμενα με πάμπολλες δραστηριότητες, με Κορυφαία μας εκδήλωσης αυτής της διατήρησης και διάδοσης του πατροπαράδοτου εθίμου «ΚΕΣΚΕΚΙ» που έφεραν οι προπαπούδες και παππούδες μας από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικρασίας, και αναβιώνει για πάνω από εξήντα χρόνια, με την ίδρυση και εγκαινίαση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, από τους πρόσφυγες  Μικρασιάτες που εγκαταστάθηκαν εδώ στην περιοχή του Παλιάγιαννη Μελισσίων.

Τα πολυπληθή χορευτικά μας τμήματα, παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων εκπροσωπούν επάξια τον σύλλογο μας, τόσο στο πατροπαράδοτο έθιμο ΄΄Κεσκέκι΄΄, όσο και σε όλες τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο μας, αλλά και έκτος, όπως στην Ν. Ερυθραία, στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, στον Ν. Ψυχικό, στα Μέγαρα, στην Νέα Μάκρη, στην Κατερίνη και άλλου. Μεπολλή ωραία παρουσία, τέλεια εμφάνιση και εκτέλεση, σε όλους τους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας.

Γι’ όλους εμάς τα μελή του Δ.Σ. και έμενα προσωπικά ως πρόεδρου, είναι ιδιαίτερη η σημερινή μέρα γιατί νοιώθω τις πλάτες μας να βαραίνουν ακόμα περισσότερο, γιατί η προσπάθεια τώρα ξεκινάει δεν τελειώνει σήμερα σε αυτή την σεμνή τελετή των εγκαινίων.

Στόχο μας όπως οι περισσότεροι γνωρίζεται και από στην Γενική συνέλευση που έγινε στις αρχές του Δεκέμβρη του περασμένου χρόνου, με την απόφαση που πήραμε είναι να προβούμε στην αγορά και του έτερου οικήματος – καταστήματος, και ενώ για αυτό που σήμερα εγκαινιάζουμε, υπήρχαν συγκεντρωμένα τα χρηματικά ποσά της αγοράς, από όλα τα προηγούμενα συμβούλια(σε αυτό το σημείο θα ήταν μεγάλη μου παράβλεψη να μην ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους του παρόντες προέδρους που μας τιμούν με την παρουσία τους: τον κο Δαγδελένη Σωτήριο, το κο Κυβέλο Μάκη, το κο τον κο Ροσταδάκη Βασίλη τον κο Κάζο Χρήστο  αλλά και αυτούς που δεν είναι ανάμεσα μας για την μεγάλη τους συμβολή κατά την διάρκεια της θητείας τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας καθώς επίσης και όλα τα διατελέσαντα μέλη όλων των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων.

Όμως η πρόκληση είναι μπροστά μας και γι’ αυτό θα θέλαμε να συμβάλλεται και να στηρίξετε, με ότι δυνάμεις διαθέτει ο καθένας, την επίτευξη αυτού του σκοπού. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε και έχει ανοιχτεί βιβλίο χορηγιών, που όσοι επιθυμούν μπορούν να γραφτούν και να δηλώσουν την επιθυμία της χορηγίας τους, στον ταμία και γραμματέα του συλλόγου, ώστε να συμπληρωθεί τα υπόλοιπο χρηματικό ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση και αγορά και του έτερου καταστήματος.

Το παρόν οίκημα θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα του συλλόγου μας για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. για συναντήσεις των μελών μας και φυσικά για την στέγαση & φύλαξη των παραδοσιακών φορεσιών μας και την σωστή οργάνωση και λειτουργία του βεστιαρίου.

Παράλληλα όμως τα χορευτικά μας τμήματα θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο μας, για την συνέχιση της παράδοσης και διάδοση του πολιτιστικού πλούτου της πατρίδα μας.

Βασικός μας στόχος είναι να εμπλουτίσουμε το βεστιάριο μας, με την αγορά και κατασκευή νέων παραδοσιακών στολών διότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την ένδυση των χορευτικών τιμημάτων που πλαισιώνουν τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις.

Σήμερα λοιπόν είναι μια μεγάλη μέρα για αυτόν τον ιστορικό σύλλογο, που δεκαετίες τώρα λειτούργει ως ένα κύτταρο πολιτισμού για την πόλη μας, διατηρώντας και διαδίδοντας τα έθιμα του Μικρασιατικού πολιτισμού και γενικά όλων των περιοχών της Ελλάδας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδία μου για μια ακόμα φορά των πρώην Δήμαρχο της πόλης μας και μέλος του συλλόγου, κο Δημήτρη Τομπουλίδη για την πολλαπλή συνεισφορά του ως προς την απόκτηση του ακινήτου, τόσο οικονομικά  όσο και με την πολύτιμη εμπειρία του. Και δεν είναι η πρώτη φορά που μας βοηθά ο κος Τομπουλίδης μας έχει δώσει τα χρήματα για την έκδοση του βιβλίου της ιστορίας του Γκιουλμπαξέ και ως δήμαρχος εχει προβεί την κατασκευή του μεταλλικού υπόστεγου στην είσοδο του Πολιτιστικού κέντρου Μελισσίων για την προπαρασκευή του εθίμου ¨ΚΕΣΚΕΚΙ¨

Θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ  και στον πρώην Δήμαρχο Πεντέλης κο Δημήτρη Στεργίου Καψάλη, ο όποιος αναγνώρισε την πολιτιστική πρόσφορα των προγόνων μας εμπράκτως, παραχωρώντας στον σύλλογο μας τον 2Ο όροφο του Πολιτιστικού κέντρου για τις πολιτιστικές μας δραστηριότητες.

Με τις ίδιες και ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες ελπίζω και η  νέα Δήμαρχο της πόλης μας Κα Δήμητρα Κεχαγιά να βοηθήσει στο έργο του συλλόγου μας.

Σας ευχαριστώ όλους για την τιμή που μας κάνατε να είστε σήμερα κοντά μας σε αυτή την ιστορική μέρα για τον σύλλογο μας!!!

Ακολούθησε ο γραπτός χαιρετισμός του κου Τομπουλίδη Δημήτριου 

“Αξιότιμε κ. πρόεδρε, αγαπητά μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΞΕ».

Ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμητική πρόσκληση. Σήμερα στην Ε.Π.Μ. τιμούμε με ειδική Ημερίδα τα 70 χρόνια από την αποδημία του πρώτου προέδρου μας (1927-1949) τον μακαριστό τελευταίο Μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθο μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο οποίος καλό είναι να θυμόμαστε ότι αρνήθηκε (κατά την γερμανοϊταλική κατοχή) να ορκίσει την κυβέρνηση του δωσίλογου Στρατηγού Τσολάκογλου, πράξη που του στέρησε την ηγεσία της Εκκλησίας.

Η παραπάνω υποχρέωση, μου στερεί την χαρά να είμαι μαζί σας, σε μία τόσο σημαντική ημέρα για τον σύλλογό μας.

Κυρίες και κύριοι, για μένα τα προσφυγικά σωματεία είναι φορείς πολιτισμού και ατσάλινα στηρίγματα του Έθνους. Είναι εργαστήρια εθνικής συνείδησης, απαραίτητα για την διατήρηση της εθνικής μνήμης. (Γι’ αυτό και τα υπηρετώ για πάνω από 40 χρόνια)

Τα σωματεία αυτά όταν αποκτούν δική τους στέγη, όπως εμείς σήμερα, δείχνουν έμπρακτα την ακλόνητη πίστη τους στη συνέχιση της προγονικής κληρονομιάς. Δείχνουν σωστή οργάνωση, αγάπη και συνεργασία μεταξύ των μελών τους και εγγυώνται την συνέχιση του σπουδαίου εθνικού έργου τους.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας.

Καλή συνέχεια.

Με ειλικρινή συγκίνηση

ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

Επίσης χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε η εκπρόσωπος της Δήμαρχου Πεντέλης κα Μαρκαντώνη Φωτεινή και η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κου Πατούλη Γεώργιου η κα Δουνδουλάκη Ελένη Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Πολιτισμού Αθλητισμού.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τιμήθηκαν οι ήρωες στην επετειακή εκδήλωση της μάχης του Ωρωπού

otavoice

Δ.Κορινθίων: Αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων σε τρία γήπεδα

otavoice

Δ.Κοζάνης: Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης διαβάσεων σε κεντρικές οδούς

otavoice

Δ.Θεσ/νίκης: Ο Σπύρος Τζελέπης νέος εντεταλμένος σύμβουλος για τα αδέσποτα

otavoice

Μαγική βραδιά με τους Στ. Κορκολή-Γ. Θεοφάνους, στο Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Ανοιχτά και δωρεάν, τα 2 κολυμβητήρια τον Αύγουστο

otavoice