OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ομοφωνία στην πρόταση της αντιδημαρχίας Παιδιού, για κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο δήμο Αγίας Βαρβάρας

Ομόφωνα δεκτή έγινε από το δημοτικό συμβούλιο η πρόταση του αντιδημάρχου παιδιού κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην Αγία Βαρβάρα.

Στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας λειτουργούν δύο Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και δύο Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, με δυνατότητα φιλοξενίας 158 νηπίων και 68 βρεφών, σύμφωνα με τις ισχύουσες άδειες λειτουργίας τους. Για την σχολική χρονιά 2019-2020 στην υπηρεσία μας υποβλήθηκαν έως σήμερα 253 αιτήσεις εγγραφής νηπίων και βρεφών, και συγκεκριμένα 160 αιτήσεις νηπίων και 93 αιτήσεις βρεφών. Η ίδρυση και λειτουργία ενός νέου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, μετά την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας είναι άμεση επιτακτική ανάγκη προκειμένου να εξυπηρετηθούν γονείς νηπίων και βρεφών της πόλης, που ακόμη και σήμερα βρίσκονται σε λίστα επιλαχόντων, ιδιαίτερα αιτήσεις βρεφών ηλικίας 8 μηνών έως 2,5 ετών”.

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος κ Λάμπρος Μίχος δήλωσε ότι είναι εξωφρενικά αυτά που έχουμε ανακαλύψει αυτό τον καιρό ” Αν δεν ήμασταν όλη μέρα από πάνω θα πέρναγε η προθεσμία και δεν θα παίρναμε χαμπάρι επί δύο χρόνια δεν έγινε υπήρξε προσπάθεια για να υποβληθεί η πρόταση. Ξενυχτάμε για να προλάβουμε θα είμαστε εδώ και Σάββατο και Κυριακή για να προλάβουμε ως την Τετάρτη. Ένα ακόμα έγκλημα να υπάρχει ανάγκη για βρεφικό σταθμό να υπάρχει έτοιμη μελέτη να υπάρχει το κτήριο να μας δίνουν χρήματα και να μην έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Αν δεν ήμασταν εμείς εδώ θα χανόταν και αυτό “

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice