OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αποκλειστικό: Πότε θα γίνουν οι εκλογές της ΚΕΔΕ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Το σύνολο των παρατάξεων ετοιμάζουν όλα τα «όπλα τους» μιας και ο χρόνος που απομένει είναι πια ελάχιστος καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OTAVOICE, οι εκλογές στο πανίσχυρο συνδικαλιστικό όργανο της αυτοδιοίκησης αναμένεται να πραγματοποιηθούν την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου.

Σύντομα θα γνωστοποιηθεί και επίσημα η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ενώ θα ανακοινωθούν και περισσότερες λεπτομέρειες ως προς την διαδικασία.

Φέτος υπάρχουν και μερικές αλλαγές που δεν περιορίζονται μόνο στις εκλογικές διατάξεις, αλλά και σε λοιπά ζητήματα αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των Ενώσεων, όπως δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 11η Οκτωβρίου (Φ.Ε.Κ. Α’ 157) το αριθμ.94 προεδρικό διάταγμα για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων τα μέλη της Γ.Σ. της ΚΕΔΕ αυξάνονται σε510 (από 500) ενώ επίσης, εισάγεται νέα πρόβλεψη πως αποτελούν μέλη της Γ.Σ. της ΚΕΔΕ και τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, εφόσον έχουν εκλεγεί Δημοτικοί Σύμβουλοι και διατηρούν την ιδιότητα αυτή, αυξανομένου αντιστοίχως του αριθμού των μελών της Γ.Σ. (επιπλέον δηλαδή του 510).

Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει βέβαια το τοπίο πάνω σε διάφορα ζητήματα, πέραν της εκλογικής διαδικασίας καθώς θυμίζουμε πως απομένει ακόμα και η ολοκλήρωση της διαδικασίας όσον αφορά τη συγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων των ΠΕΔΑ.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice