OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κοινό μέτωπο ευθύνης για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, από το ΥΜΑΘ και τον Δήμο

Στη συγκρότηση κοινού μετώπου ευθύνης για την επίλυση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουν το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως επισήμανε ο ΥΜΑΘ, Θεόδωρος Καράογλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Με τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα συγκροτήσουμε ένα κοινό μέτωπο ευθύνης για να λύσουμε προβλήματα, τα οποία εκκρεμούν εδώ και χρόνια, για να βοηθήσουμε τη Θεσσαλονίκη να βρει και να παίξει τον σημαντικό ρόλο που της αρμόζει από την ιστορική της διαδρομή, από τη θέση της, από την ιστορία της», δήλωσε ο κ. Καράογλου, ο οποίος επισκέφθηκε το δημαρχείο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο για μία και πλέον ώρα.

Όλα τα μεγάλα θέματα της Θεσσαλονίκης στην ατζέντα

Στην ατζέντα βρέθηκαν όλα τα μεγάλα θέμα της Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν συζητηθεί και στις συσκέψεις που είχε πριν από περίπου 15 μέρες στο ΥΜΑΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα έχουν τακτικές επαφές, είπε ότι γνωρίζονται πολλά χρόνια με τον κ. Ζέρβα, σημειώνοντας ότι «είναι μια επιλογή που μπορεί να προσφέρει πολλά στην πόλη». Και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε τα προβλήματα της πόλης. Ξέρουμε ότι υπάρχει από την πλευρά της νέας Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης πρόθεση να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα, που, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια παρουσίασαν μια στασιμότητα και δεν αντιμετωπίστηκαν, όπως θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε και αυτό θα το κάνουμε στην πράξη».

Όπως είπε, στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ανάπλασης του γηπέδου του ΠΑΟΚ και ο δήμαρχος του τόνισε πως η ανάπλαση αυτή δεν αφορά μόνο τον χώρο του γηπέδου, αλλά μια ευρύτερη περιοχή της Τούμπας.

Ο κ. Ζέρβας του μίλησε και για την ανάπλαση των παλιών βασιλικών στάβλων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος τόνισε πως συζήτησαν θέματα της καθημερινότητας και υποδομών, από το ζήτημα της καινοτομίας μέχρι και τις αναπλάσεις, για τις οποίες παρατήρησε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν στη διάρκεια της τρέχουσας τετραετίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice