OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο δήμαρχος Ζωγράφου στα εγκαίνια της Επετειακής Έκθεσης στο Μουσείο Γουναρόπουλου

Στα εγκαίνια της Επετειακής έκθεσης «Η τέχνη της γραμμής. Hommage à Gounaro ΙΙ» στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, παρευρέθηκε χθες ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική προσωπικότητα του Έλληνα καλλιτέχνη και στο σημαντικό πολιτιστικό έργο που παράγει το Μουσείο.

Η Έκθεση γίνεται με αφορμή ότι το  2019 συμπληρώνονται 130 χρόνια από τη γέννηση του ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου και 40 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου του στον δήμο Ζωγράφου!

Στα πλαίσια της Επετειακής Έκθεσης , το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου προγραμμάτισε για τη φετινή χρονιά δύο επετειακές εκθέσεις μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, εμπνευσμένες από τις εικαστικές αναζητήσεις του ζωγράφου.

Η πρώτη έκθεση με τίτλο Ποίηση: ζωγραφία λαλούσα. Hommage à Gounaro πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη άνοιξη. Η δεύτερη έκθεση του αφιερώματος έχει τίτλο Η τέχνη της γραμμής. Hommage à Gounaro ΙΙ και έρχεται να τιμήσει τη γραμμή του Γουναρόπουλου, μέσα από την παρουσίαση έργων σύγχρονων εικαστικών οι οποίοι χρησιμοποιούν τη γραμμή ως πρωταρχικό μέσο έκφρασης.

Διάρκεια έκθεσης: 13 Νοεμβρίου 2019 – 31 Ιανουαρίου 2020

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice