OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Ποια πρόσωπα θα διεκδικήσουν τις προεδρίες των ΠΕΔ – Τι λένε στην Πειραιώς

Σε θετική κατεύθυνση κινείται η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας  εν όψη των επικείμενων εκλογών της Αυτοδιοίκησης τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο βαθμό.

Υπάρχει ικανοποίηση από τους χειρισμούς του νέου Γραμματέα Αυτοδιοίκησης Σπύρου Σταθούλη, ο οποίος πήρε το χαρτοφυλάκιο από ένα πετυχημένο γραμματέα τον νυν Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες, αφού με το καλημέρα έπεσε στα βαθιά με τις εκλογές σε ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ.

Η πολιτική απόφαση για ενωτικά ψηφοδέλτια χωρίς επικεφαλής βρίσκει απήχηση στην αυτοδιοικητική κοινότητα που συσπειρώνεται καθημερινά όλο και πιο πολύ στα γαλάζια ψηφοδέλτια. όπως αναφέρουν πηγές από την Πειραιώς. Είναι εμφανής ο ευχάριστος “πονοκέφαλος” της μεγάλης συμμετοχής στα ψηφοδέλτια τόσο στις 13 ΠΕΔ της χώρας όσο και στην ΕΝΠΕ και στη ΚΕΔΕ. Η πολιτική διαχείριση της γραμματείας Αυτοδιοίκησης διακρίνεται από την εμπειρία και τους επιτελικούς χειρισμούς που απαιτούνται απέναντι σε αιρετούς που εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες και τα πολυποίκιλα θέματα που τις απασχολούν.

Το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του διαγραμματειακού της Νέας Δημοκρατίας χθες στη Πειραιώς, υπό την προεδρία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου  και τα συμπεράσματα υπήρξαν θετικά , ενώ δόθηκαν κεντρικές οδηγίες για τον τρόπο που θα διαχειριστούν την κατάσταση.

Είναι γεγονός όπως λένε, ότι υπάρχει σαφέστατο προβάδισμα , που δημιουργήθηκε μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου το οποίο λόγο του ενωτικού κλίματος αποκτά σημαντικό προβάδισμα. Μάλιστα είναι στην στρατηγική να υπάρξει ένα ευρύτερο άνοιγμα σε πρόσωπα, μιας και επιθυμούν να δώσουν ένα καθαρά αυτοδιοικητικό στίγμα.

Την Παρασκευή ξεκινούν οι Γενικές Συνελεύσεις των ΠΕΔ για την ανάδειξη των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων και στόχος μέσα από τα ενωτικά ψηφοδέλτια είναι η εκλογή όσο το δυνατόν περισσοτέρων μελών στα ΔΣ. Όπου υπάρχει διπλή υποψηφιότητα θα προκριθεί στη θέση του Προέδρου το στέλεχος που θα συγκεντρώσει την μεγαλύτερη αποδοχή.

Για την ΠΕΔΑ (Αττικής)   στην οποία η Γενική Συνέλευση ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Σεράφειο, Ίδρυμα του Δήμου Αθηναίων, υποψήφιοι πρόεδροι θα είναι ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος και ο δήμαρχος Γαλατσίου Μαρκόπουλος Γεώργιος.

Στην ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας  την προεδρία θα διεκδικήσουν ο δήμαρχος Γρεβενών Δασταμάνης Γιώργος και ο δήμαρχος Βοΐου Ζευκλής Χρήστος. Η Συνέλευση ορίστηκε για την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Κοβεντάρειο της Κοζάνης.

Ποιο ξεκάθαρα τα πράγματα για την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υποψήφιος πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη κ. Καϊτετζίδης Ιγνάτιος ,για την ΠΕΔ Πελοποννήσου ο δήμαρχος Άργους -Μυκηνών  Δημήτρης Καμπόσος και για την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας ο δήμαρχος Θέρμου Κωνσταντάρας Σπύρος. 

Στην ΠΕΔ Ηπείρου που συγκάλεσαν Γενική Συνέλευση την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο GRAND SERAI την προεδρία θα διεκδικήσουν ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος και ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης , ενώ στην ΠΕΔ Θεσσαλίας  που θα πραγματοποιήσει την Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στη ΔΕΥΑ Λάρισας ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης  Νασιακόπουλος.

Επίσης  στην ΠΕΔ  Στερεάς Ελλάδας υποψήφιος για την προεδρία θα είναι ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης.

Στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου έχει επιλεγεί ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης  και στο Βόρειο Αιγαίο ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης. Στην ΠΕΔ Ιονίων Νήσων  την προεδρία θα διεκδικήσει η δήμαρχος Κέρκυρας Υδραίου Μερόπη , αλλά υπάρχει εκδηλωμένη και η επιθυμία του πρώην δημάρχου Κεφαλλονιάς Αλέξανδρου Παρίση.

Τέλος για την ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το πρόσωπο που επιλέχθηκε είναι ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης , ενώ στην ΠΕΔ Κρήτης δεν υπάρχει “παραταξιακή” υποψηφιότητα και θα στηριχθεί ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

 

Σχετικά Άρθρα

Στελεχώνεται η Πολεοδομία Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

otavoice

Με ταχείς ρυθμούς, η ψηφιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αρχείων του Δήμου Κατερίνης

otavoice

Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου ενώνουν τις δυνάμεις τους

otavoice

Στο Μεξικό, για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, αποστολή του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Π.Κ.Μ: Εννέα υποτροφίες σε νέες και νέους, για επαγγελματική κατάρτιση

otavoice

Π.Α: Υπεγράφη η κατασκευή του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice