OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Βράβευση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 14-16/11 στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο και η 23η Τακτική Τριµηνιαία Συνάντηση Υγιών Πόλεων του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας του οποίου ο Δήμος μας αποτελεί μέλος.

Η διάρθρωση των Ενοτήτων του φετινού Πανελλήνιου Συνεδρίου, στηρίχθηκε κυρίως στους έξι βασικούς πυλώνες πολιτικής δράσης των Υγιών Πόλεων Ευρώπης ( Άνθρωποι, Τόπος, Ευημερία, Ειρήνη, Συμμετοχή και Πλανήτης), όπως ψηφίστηκαν από την Σύνοδο Δημάρχων στην Κοπεγχάγη και στους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, με επίκεντρο την Υγεία. Σε κάθε ενότητα υπήρξε θεωρητική προσέγγιση και καλές πρακτικές των δήμων.

Ο  Δήμος μας συμμετείχε ενεργά στο Συνέδριο με το συντονισμό βιωματικών εργαστηρίων και την παρουσίαση  καλών  πρακτικών  από τις κοινωνικές του υπηρεσίες.

Ήταν μια μεγάλη συνάντηση εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα και εκπροσώπων επιστημονικών φορέων.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν, ο κ. Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, ο οποίος παρέλαβε βραβείο που χορηγήθηκε από το ΕΔΔΥΠΠΥ στο Δήμο μας για τη δέσμευσή  του στην προαγωγή υγείας και την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Ευρώπης για τους δήμους μέλη των Εθνικών Δικτύων κατά τη χρονική περίοδο 2014- 2018, η κα Ντένια Λουκάκηπολιτικά υπεύθυνη ΕΔΔΥΠΠΥ και  Πρόεδρος ΔΟΠΑΚΑ του Δήμου και η κα Δήμητρα Παπαγεωργίου, συντονίστρια του Δικτύου για το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας και Ψυχολόγος.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Γ. Ευθυμίου δήλωσε σχετικά: « Η υγεία και η ευημερία των πολιτών εξαρτώνται άμεσα από τις δράσεις που γίνονται σε τοπικό επίπεδο. Σύμφωνα με τις Υγιείς Πόλεις, η πόλη θεωρείται ως ένα ενιαίο σύστημα όπου οι άνθρωποι, το φυσικό, κοινωνικό, αστικό, οικιστικό, πολιτιστικό και οικονομικό περιβάλλον είναι αλληλένδετα και αλληλοεπηρεάζονται. Η  βελτίωση της  ποιότητας ζωής στις πόλεις  προάγει την Υγεία και την ευεξία των πολιτών. Στο  Δήμο μας, ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές, δραστηριοποιούμαστε και εργαζόμαστε  με συνέπεια  σε όλους τους τομείς για να προάγουμε  την υγεία  και την ευημερία των πολιτών μας».

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice