OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Παραδοσιακή μουσική, κάλαντα, χοροί και κεράσματα στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Δήμου Βύρωνα

Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο Πάρκο Καραολή & Δημητρίου, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του, άρχισε  με τις μελωδικές φωνές της χορωδίας των παιδιών  του 7ου δημοτικού σχολείου της πόλης μας σε γιορτινά τραγούδια.

Στη συνέχεια η σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» παρουσίασε  κάλαντα του Ελληνισμού, βάζοντας τους παρευρισκόμενους στο κλίμα των ημερών.

Ο  Σύλλογος Αρμενίων Καρέα Βύρωνα, ο Σύλλογος Κρητών Βύρωνα-Παγκρατίου & Καισαριανής,  η Ένωση  απανταχού Ευρυτανισσών και η  Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα,  παρουσίασαν  χορούς και μουσικούς δρόμους της ιδιαίτερης πατρίδας  τους.

Η γιορτή κορυφώθηκε με  την συναυλία  από το «Συγκρότημα Δαλιάνη» σε ένα παραδοσιακό  μουσικό γλέντι και αντάμωμα τοπικών παραδόσεων από όλη τη χώρα.

Στους συμμετέχοντες και τους πολίτες προσφέρθηκαν κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κρασί και τσίπουρο από το  Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – «Η Αλληλεγγύη» ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος του Βύρωνα».

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice