OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Πατούλης: «Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση και ιδιωτικός τομέας θα συνεργαστούμε για την καλύτερη θωράκιση αλλά και αναβάθμιση της υγείας των πολιτών»

Στην αναγκαιότητα η Ελλάδα να σταματήσει να είναι ουραγός στον τομέα των μεταμοσχεύσεων αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ο οποίος παραβρέθηκε χθες στην τελετή έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών του Ωνασείου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και του Προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση Α. Παπαδημητρίου. Επίσης παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη Πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco, ο Πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καθηγητής Ιατρικής, κ. Ιωάννης Μπολέτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΜ κ. Γ. Παπαθεοδωρίδης, εκπρόσωποι κομμάτων και πλήθος κόσμου.

Ο Γ. Πατούλης χαιρέτισε την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Μεταμοσχεύσεων και συνεχάρη το ίδρυμα Ωνάση για την απόφαση ανέγερσης του Κέντρου.

«Η ανέγερση του Ωνασείου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου θα συμβάλει καθοριστικά στην κάλυψη ενός μεγάλου ελλείματος του Συστήματος Υγείας της Χώρας μας. Η δωρεά οργάνων αποτελεί μια ύψιστη εκδήλωση της ανθρώπινης αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας.

Τόσο ως Περιφερειάρχης της Αττικής και αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, όσο και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ θα εργαστώ συστηματικά προκειμένου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου η Ελλάδα να σταματήσει να είναι ουραγός στον τομέα των μεταμοσχεύσεων. Προτεραιότητά μας είναι να μετατρέψουμε την Αττική σε περιφέρεια-πρότυπο υγείας και προς αυτή την κατεύθυνση θα ενισχύσουμε τις δομές υγείας που βρίσκονται στο λεκανοπέδιο, με στόχο την καλύτερη θωράκιση των πολιτών. Όλοι μαζί, πολιτεία, αυτοδιοίκηση και ιδιωτικός τομέας θα συνεργαστούμε, προς όφελος των πολιτών.
Εκφράζω και πάλι τα συγχαρητήριά μου στο Ίδρυμα Ωνάση το οποίο συνεχίζοντας την παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών μας, αποτελεί έναν σημαντικό αρωγό της πολιτείας, στην προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice