OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

«Πράσινο Ταμείο»: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2020 – Στόχος η Ελλάδα να πρωτοστατήσει στη διεθνή προσπάθεια για το περιβάλλον

Στην τελευταία για το 2019, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Πράσινου Ταμείου» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2020 με τον πρόεδρο του, Στάθη Σταθόπουλο να δίνει το στίγμα των δράσεων για τη νέα χρονιά, με στόχο όπως ο ίδιος εξηγεί χαρακτηριστικά «η Ελλάδα να πρωτοστατήσει στη διεθνή προσπάθεια για το περιβάλλον».

Αναλυτικά η ανάρτησή του σχετικά με τη διαχείριση του προϋπολογισμού και των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που σχεδιάζονται:

«Το 92% σχεδόν των διαθέσιμων πόρων του Πράσινο Ταμείο «επιστρέφει» σε εκατοντάδες δυνητικών δικαιούχων μέσω των 4 χρηματοδοτικών προγραμμάτων που ήδη εξελίσσονται,σε ενταγμένα στο παρελθόν έργα που συνεχίζονται, στα ειδικά προγράμματα Δασών,Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών, Γαλάζιου Ταμείου- Θαλασσίου Περιβάλλοντος κλπ. και όσα θα ακολουθήσουν.

Παράλληλα,εγκρίναμε την πρόσκληση και τον σχετικό οδηγό του νέου προγράμματος «Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις 2019». Έχει προϋπολογισμό 15.000.000 ευρώ και σκοπός του είναι η χρηματοδότηση Δήμων για την απόκτηση αμιγώς Κοινοχρήστων Χώρων και χώρων πρασίνου που προβλέπονται σε εγκεκριμένα Ρυμοτομικά Σχέδια, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη πολεοδομική σημασία και των οποίων η εξασφάλιση αποζημίωσης έχει επείγοντα χαρακτήρα.

Δυνητικοί δικαιούχοι του Προγράμματος είναι οι Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού όλης της χώρας.Τα αιτήματα των Ο.Τ.Α. αφορούν ώριμες απαλλοτριώσεις σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο. Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή από την 30η Δεκεμβρίου 2019 έως και την 31η Αυγούστου 2020, που είναι καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων.

Πέραν των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που σχεδιάζουμε και θα ανακοινώσουμε μέσα στη νέα χρονιά, ψηλά στον προγραμματισμό μας βρίσκεται η νέα ψηφιακή ταυτότητα του Πράσινου Ταμείου,που θα εκσυγχρονίσει την επικοινωνία με Δήμους και πολίτες με νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, η οργανωμένη εξωστρέφεια με ημερίδες ενημέρωσης, πρωτοβουλίες για την ηλεκτροκίνηση,το φυσικό περιβάλλον και την κυκλική οικονομία, η εκκίνηση διαγωνιστικής διαδικασίας για την αποκατάσταση της Βίλας Καζούλη και αρκετά ακόμη.

Αξιοποιώντας ως και την τελευταία δυνατότητα που διαθέτουμε, είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,που εκτελείται καθημερινά, ώστε το 2020 η Ελλάδα να πρωτοστατήσει στη διεθνή προσπάθεια για το περιβάλλον. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους,Καλή Χρονιά!».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice