OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Η ΜΚΟ του τ.βουλευτή και Γ.Γ. Μεταναστευτικής Οδυσσέα Βουδούρη και η δομή στην Πεντέλη

Η διαδρομή από τρία κόμματα,στη διαχείριση του μεταναστευτικού και η ΜΚΟ 

Να πως το μεταναστευτικό έχει γίνει όχημα για να δραστηριοποιούνται με το πρόσχημα του ανθρωπισμού, πρώην  πολιτικά πρόσωπα που μάλιστα είχαν κυβερνητικές θέσεις και διαχειρίστηκαν το ζήτημα. Μπορεί , είναι ηθικό να είναι κάτοχος ΜΚΟ, έστω και αν υποτίθεται ότι δεν είναι κερδοσκοπική, αυτός που ασκούσε κυβερνητικό αξίωμα και ήταν αρμόδιος Γενικός Γραμματέας την περίοδο 2015-2016;

Σε δομή ασυνόδευτων μεταναστών μετατρέπεται το κτίριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος στην πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη. Συγκεκριμένα, με συνεργασία με την ΜΚΟ «Κοινωνικό ΕΚΑΒ», πρόκειται να φιλοξενηθούν 32 παιδιά ηλικίας 12 – 18 χρονών, με τα πρώτα παιδιά να αναμένονται την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.

«Πρόκειται για μια μικρή δομή η οποία αφορά μόνο τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών, οι γονείς των οποίων έχουν σκοτωθεί. Είναι μια δομή πλήρως στελεχωμένη με 22 άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων βρίσκονται δυο κοινωνικοί λειτουργοί, δυο ψυχολόγοι, δυο εκπαιδευτικοί, έξι φροντιστές και συνεργείο καθαριότητας» λέει στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ η συντονίστρια της δομής Μαρία Δημητροπούλου.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά,που είχε αρχικά αντιδράσει στην μετατροπή του Αμαλία Φλέμινγκ σε δομή, δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για την  έλευση τους,  αλλά η συντονίστρια της δομής , την διαψεύδει.Όπως αναφέρει η εφημερίδα  ΑΜΑΡΥΣΙΑ η Μαρία Δημητροπούλου διασαφήνισε ότι την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.30 είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση –  ενημέρωση για το θέμα της δομής ασυνόδευτων μεταναστών που εποικείτο να δημιουργηθεί στην Πεντέλη μεταξύ της δημάρχου, του προέδρου της ΜΚΟ «Κοινωνικό ΕΚΑΒ» Οδυσσέα Βουδούρη και του αντιπροέδρου της ΜΚΟ, παιδιάτρου και κατοίκου Πεντέλης Ηλία Καρανίκα.

Η κ. Κεχαγιά απειλεί με μηνύσεις και οι πολίτες της Πεντέλης, καλούνται να βγάλουν συμπεράσματα μέσα από μια αλλοπρόσαλλη κατάσταση με αντικρουόμενες θέσεις. Οι αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο συνεχίζονται με τις δημοτικές παρατάξεις να καταγγέλουν την δημοτική αρχή για ανικανότητα και κρυφή ατζέντα. Σε καταγγελία προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Κοντουλάκος , έχοντας προειδοποιήσει πολύ νωρίτερα για την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου , του πρώην Α.Τ.  Πεντέλης σχετίζεται με τον αντιπρόεδρο της ΜΚΟ που είναι κάτοικος του δήμου Πεντέλης; Μπορεί να γίνεται με τέτοιο τρόπο η διασπορά των μεταναστών -προσφύγων , μέσα στον αστικό ιστό και με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια; Γιατί η ιστορία στην Πεντέλη αλλά και σε όλα τα σημεία της χώρας, θυμίζει μια καλοστημένη μπίζνα για αυτούς που έχουν άκρες, υπερβαίνοντας ακόμη και το ελληνικό κράτος.

Εγκαταλελειμμένα και πτωχευμένα κτίρια ή εργοστάσια γίνονται σε μια νύχτα προσοδοφόρες επιχειρήσεις για τους ιδιοκτήτες τους.

Ποιά είναι όμως η ΜΚΟ, “Κοινωνικό ΕΚΑΒ” , πόσες δομές έχουν περάσει από τα χέρια της και πόσα κονδύλια έχει διαχειριστεί ο πρώην βουλευτής και κυβερνητικό στέλεχος; Μπορεί τελικά το μεταναστευτικό ζήτημα , ένα άκρως εθνικό ζήτημα με προεκτάσεις εθνικής ασφάλειας  και εθνικής συνοχής , να βρίσκεται στα χέρια των ΜΚΟ;

Οι καταγγελίες για την ανεξέλγκτη και ύποπτη δραστηριότητα, γενικά των ΜΚΟ, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές είναι γνωστές.Η διασύνδεση τους με κυκλώματα της Ύπατης Αρμοστίας και αυτή γνωστή. ΜΚΟ ενεπλάκει και κατηγορήθηκε για διακίνηση και εμπορία μεταναστών. Στελέχη της οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.

Πλήρης αδιαφάνεια και χορός εκατομμυρίων με εμπόρευμα ανθρώπινες ψυχές, που μετακινούνται βιαίως από τις εστίες τους.

Αυτοδιοικητικοί,φορείς και πολίτες ακόμη  και κοινοβουλευτικά στελέχη καταγγέλουν την δράση τους και ζητείται η άμεση αλλαγή του πλαισίου που τις διέπει, όπως και ο εξωστρακισμός τους από το μεταναστευτικό- προσφυγικό.

Ποιός είναι όμως ο Οδυσσέας Βουδούρης και η ταραχώδης πολιτική του πορεία; 

Στην περίοδο 2001-2004 διορίστηκε από την τότε κυβέρνηση Σημίτη πρόεδρος του Περιφερειακού Συστήματος Yγείας (ΠΕΣΥ) Πελοποννήσου.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης ξεκίνησε την κομματική του καριέρα όταν τον ανακάλυψε ο Γιώργος Παπανδρέου, λόγω της γνωστής λόξας του με τα κινήματα, διότι είχε σχέση με τους Γιατρούς του Κόσμου. Ηταν το 2005. Ο Παπανδρέου τον έθεσε επικεφαλής (μαζί με την Πωλίνα Λάμψα) ενός Κινήματος Πολιτών (Κάθε μέρα Πολίτης) που είχε ιδρύσει εντός του ΠΑΣΟΚ όταν φιλοδοξούσε να αλώσει το σημιτικό σύστημα με δικούς του ανθρώπους. Το Κίνημα Πολιτών απέτυχε, ο Οδυσσέας Βουδούρης, όμως, εχρίσθη υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ.Εκλέχθηκε το 2009 ως συνεργαζόμενος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ  στη Μεσσηνία.

Κανείς δεν κατάλαβε πώς και πότε κανόνισε να μεταπηδήσει στη ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης, ενθουσιασμένος που έβρισκε στελέχη να μεταγράψει στο νέο κόμμα του Δημοκρατική Αριστερά έσταζε μέλι αλλά γρήγορα θα ερχόταν η ώρα της σύγκρουσης με τον Βουδούρη να δηλώνει «Το κόμμα είμαι εγώ».

Σύντομα βρέθηκε στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ και το 2015 χρίζεται Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής , για το Μεταναστευτικό. Μετά από σύντομη θητεία έρχεται σε σύγκρουση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Μουζάλα και παραιτείτε. Η παραίτηση έχει σαν αιτία θέματα αρμοδιοτήτων και άσκησης πολιτικής και γίνεται με αφορμή διαφωνίες , όπως με την προμήθεια μεγάλου αριθμού οικίσκων για την φιλοξενία των μεταναστών.

Στο βιογραφικό του Οδυσσέα Βουδούρη,αναφέρεται και  η συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο Ιδρύματος με τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice