OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κάλεσμα διαμαρτυρίας από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου την Τρίτη 7/1 για τη μη μεταφορά μεταναστών στα αρματαγωγά

Με αφορμή την έλευση των δύο αρματαγωγών ο Δήμος Ανατολικής Σάμου καλεί τους πολίτες της Σάμου, σήμερα 7/1 και ώρα 16:00 στο λιμένα Μαλαγαρίου σε συγκέντρωση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, για το γεγονός ότι παρά την εξαγγελία της ότι θα μεταφέρει ευπαθείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών στα πλοία αυτά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, μέχρι στιγμής κανένας από τους διαμένοντες πέριξ του ΚΥΤ δεν έχει μεταφερθεί.

“Ζητάμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την άμεση επιβίβαση των ευπαθών ομάδων στα πλοία αυτά, όπως επίσης και τη μεταφορά αυτών στην ενδοχώρα, καθώς και όλων των προσφύγων μεταναστών με επιβατικά πλοία σε Δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου.
Η προσέγγιση και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την Κυβέρνηση, με δεδομένες μάλιστα, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη και ευτελίζει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια όλων, και των μόνιμων κατοίκων και των προσφύγων- μεταναστών.
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη ομόφωνα σήμερα, 6/1/2020 και ώρα 19:00 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημάρχου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, των Επικεφαλής των παρατάξεων, του Προέδρου του Δ.Σ. και των Προέδρων των Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ”.

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice