OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τον πατέρα Αθηναγόρα, τον Α. Κουμτζή και τον Σ. Ζαμπέτογλου, τίμησε η ΠΕΔ-ΚΜ

Τον πατέρα Αθηναγόρα, ιδρυτή του Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων, «Φάρος του Κόσμου», τον απόφοιτο του τμήματος Φυσικής Αργύρη Κουμτζή και τον αυτοδιοικητικό Σταύρο Ζαμπέτογλου, τίμησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), κατά τη σημερινή εκδήλωσή της για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τόνισε ότι τα πρόσωπα που τιμήθηκαν από την Ένωση εκπέμπουν ένα παράδειγμα ζωής και σημείωσε ότι η παρουσία τους ίσως είναι αθέατη από τα φώτα της δημοσιότητας όμως παράγουν ένα ουσιαστικό έργο.

Για τον πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη σχολίασε ότι “ανάβει το φάρο της ζωής για πολλά παιδιά αποκλεισμένα μέχρι χθες στην περιοχή του Δενδροποτάμου, τους Ρομά της περιοχής που τους έδειξε έναν νέο δημιουργικό δρόμο και τους βοήθησε να σπάσουν τα τείχη της απομόνωσης από την περιοχή και να προοδεύσουν στη ζωή τους, με τις ευλογίες της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως”.

Μιλώντας για τον απόφοιτο του τμήματος Φυσικής Αργύρη Κουμτζή, είπε πως “ξεπέρασε το πρόβλημα της τυφλότητας και τη γραφειοκρατία του ελληνικού πανεπιστημίου που δεν τον αποδέχτηκε σε πρώτη φάση και με τη δύναμη της ψυχής του κατάφερε να πείσει το γραφειοκρατικό ελληνικό σύστημα να τον αποδεχτεί, να αριστεύσει στις σπουδές του και σήμερα να διαπρέπει στη Γερμανία συνεχίζοντας ανώτατες σπουδές”.

Απευθυνόμενος στον Σταύρο Ζαμπέτογλου, ο οποίος υπηρέτησε επί 38 χρόνια την αυτοδιοίκηση, τον χαρακτήρισε παράδειγμα θέλησης και αγάπης για την αυτοδιοίκηση αλλά και “Νέστορα” της αυτοδιοίκησης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγάπη του για την εθνική ομάδα μπάσκετ και για τα αδέσποτα.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του πατέρα Αθηναγόρα λέγοντας ότι όταν εκείνος του ζήτησε ευλογία για να μεταβεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στην Αφρική, του αντιπρότεινε να αναλάβει δράση σε μια άλλη “ζούγκλα” όπως είπε χαρακτηριστικά που είναι οριοθετημένη στη δυτική Θεσσαλονίκη και να δείξει τον δρόμο της παιδείας για παιδιά πεθωριοποιημένα και αποκλεισμένα από τη γνώση.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα και χρηματικό ποσό πέντε χιλιάδων ευρώ για τον Φάρο του κόσμου, ο πατήρ Αθηναγόρας ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης “οραματίστηκε πριν από πολλά χρόνια να καμαρώνει τα παιδιά του στη δύση της πόλης”, όπου τον ευλόγησε να στήσει έναν άλλον νοητό Λευκό Πύργο, τον Φάρο του Κόσμου και να φωτίσει το δρόμο των ξεσχασμένων παιδιών που έχουν δικαίωμα στο όνειρο. “Αυτά τα παιδιά άρπαξαν την ευκαιρία και έστησαν γέφυρες επικοινωνίας σε όλο τον κόσμο. Θα δείτε πολλά περισσότερα από αυτά τα παιδιά” υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Την τιμητική πλακέτα για τον Αργύρη Κουμτζή και χρηματικό ποσό δύο χιλιάδων ευρώ παρέλαβε ο πατέρας του Σωτήρης Κουμτζής, ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμή που γίνεται στον γιο του και τόνισε ότι το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για το χώρο των ΑΜΕΑ. “Ο Αργύρης έχει καταφέρει κάτι το ασύλληπτο, που ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει, ούτε εμείς μπορούμε να το συλλάβουμε. Το έκανε επειδή αγαπάει αυτό που κάνει, και το κάνει με μεγάλη χαρά και δεν τον κουράζει” είπε ο κ. Κουμτζής.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαμπέτογλου, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στην αγάπη του για την αυτοδιοίκηση και τα βήματα του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, στον οποίο προήδρευε επί σειρά ετών, για τη δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα στο Λάκωμμα. Ειδικά για τα αδέσποτα ζώα κάλεσε την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς τη νομοθεσία.

Ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, το φλουρί κέρδισε ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νεάπολης Συκεών Χρήστος Ζησάκος, ενώ ανάμεσα στους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, το φλουρί έτυχε στον Δήμο Αλμωπίας, που θα λάβει οικονομική ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice