OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Με απόλυτη επιτυχία η Ημερίδα της ΠΕΔ-ΚΜ για τα προγράμματα του Πράσινου Ταμείου, στη Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε η  Ημερίδα της ΠΕΔ-ΚΜ με θέμα «Δραστηριότητες, πρωτοβουλίες και αρμοδιότητες του Πράσινου Ταμείου – διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη των προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου». στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσία του προέδρου του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλου έγινε λεπτομερής παρουσίαση των χρηματοδοτικών εργαλείων που ανακοίνωσε ο φορέας και αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη στη Βόρεια Ελλάδα, και παράλληλα να πάρουμε ιδέες και προτάσεις για τα μελλοντικά προγράμματα που πρόκειται να βγουν από το Πράσινο Ταμείο» ανέφερε ο κ. Σταθόπουλος και επανέλαβε ότι το Ταμείο, είναι ανοιχτό σε ιδέες και προτάσεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των οικονομικών που έχει και για αυτό θα προχωρήσει σε έκδοση καινούργιων προγραμμάτων, σε συνεργασία πάντα με την Αυτοδιοίκηση.

Εμφανώς ικανοποιημένος, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, από την διοργάνωση και την ανταπόκριση στο κάλεσμα των αυτοδιοικητικών δήλωσε: “Η απήχηση της ημερίδας μας στη Θεσσαλονίκη ήταν σημαντική. Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη για την πρόσκληση και την άψογη διοργάνωση.”

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Θα συνεχίσουμε την ενημέρωση όλων των Δήμων

Αναφερόμενος στη σημερινή Ημερίδα ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, σημείωσε πως εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων που αναπτύσσει ο φορέας, προβάλλοντας τις καλές πρακτικές Δήμων και Υπουργείων.

Μάλιστα τόνισε πως η συγκεκριμένη δράση με το Πράσινο Ταμείο, γίνεται σε μια πολύ καλή χρονική συγκυρία, γιατί συμπίπτει, περίπου με την έναρξη της αυτοδιοικητικής θητείας«Είναι επιλογή της διοίκησης μας, ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, να εντείνουμε τις συνεργασίες με τους στρατηγικούς μας εταίρους. Στα θέματα ενημέρωσης, κατάρτισης, θέλουμε η πληροφόρηση να διαχέεται σε όλους τους συναδέλφους και στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας. Και βέβαια με τον στρατηγικό εταίρο, όπως το Πράσινο Ταμείο, τη σημαντικότητα του οποίου για τα αναπτυξιακά προγράμματα των ΟΤΑ γνωρίζουν καλά όλοι οι αυτοδιοικητικοί» επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ.

Γνωστοποίησε ακόμη πως η ΠΕΔ-ΚΜ θα συνεχίσει και θα επιμείνει σε αυτόν τον ανοικτό διάλογο, μεταξύ των Δημάρχων, των Αυτοδιοικητικών στελεχών και των αρμοδίων φορέων, ενώ έχει ήδη προγραμματίσει το επόμενο διάστημα σειρά τέτοιων ενημερώσεων, μεταξύ άλλων, με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διαχειριστική Αρχή για το σκέλος που αφορά στα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

 

Μάκης Κυριζίδης: Προτάσεις για πράσινο από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Προτάσεις για τη χρηματοδότηση δύο αναπλάσεων θα καταθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυζιρίδης, θα υποβληθούν στο Πράσινο Ταμείο αιτήσεις για τις αναπλάσεις των περιοχών πέριξ της οδού Σοφούλη και γύρω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, για τις οποίες έχουν ήδη εκπονήσει μελέτες οι υπηρεσίες του δήμου.

«Έχουμε ήδη δύο προτάσεις έτοιμες για αστικές αναπλάσεις και μια αρχική δέσμευση του Ταμείου ότι θα δεχτεί τη χρηματοδότηση. Είμαστε εδώ παρόντες, ώστε να μας εξηγήσει και να δώσει και στους υπηρεσιακούς μας όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα κινηθούν όλα τα προγράμματα μέχρι το Μάιο. Ως δήμος Θεσσαλονίκης είμαστε εδώ για να απορροφήσουμε και το τελευταίο ευρώ», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Πηγή makthes.gr

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice