OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Πράσινο Ταμείο: Hμερίδα για τα Χρηματοδοτικά Προγράμματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Το OTAVOICE στο Αμφιθέατρο της Βίλας Καζούλη

Σήμερα (11/2) το Πράσινο Ταμείο διοργάνωσε  ημερίδα όπου παρουσιάστηκαν τα χρηματοδοτικά προγράμματα που απευθύνονται σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στόχος  της ημερίδας, είναι η ενημέρωση για όλες τις λεπτομέρειες των χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και η παροχή χρήσιμων πληροφοριών για την ένταξη έργων στα προγράμματα.

Η Ενημερωτική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε  στο Αμφιθέατρο της Βίλας Καζούλη (Λεωφόρος Κηφισιάς 241), έδρα του Πράσινου Ταμείου,  στην Κηφισιά.

Η ημερίδα ενημέρωσης του Πράσινου Ταμείου ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο του φορέα και στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η νέα διοίκηση. Το γεγονός ότι η διοίκηση έχει συναντηθεί με 180 δημάρχους , αποτυπώνει την εικόνα και το ενδιαφέρον. Αναφέρθηκε επιγραμματικά στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τα προγράμματα  στήριξης της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική εποχή. «Είναι δέσμευση μας να στηρίξουμε την περιοχή. Σημασία έχει να χρησιμοποιηθούν σωστά τα χρήματα και αυτό το νόημα έχει και η σημερινή ημερίδα. Η αυτοδιοίκηση έχει κομβικό ρόλο και είμαστε εδώ να συνεργαστούμε αλλά θέλω και από εσάς να συμβάλλεται σε αυτό» ανέφερε σχετικά.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΝ Ευθύμιος Μπακογιάννης ο οποίος αναφέρθηκε σε τεχνικά και διαδικαστικά ζητήματα.

Στην ημερίδα που είχε επιτυχία, συμμετείχε μεγάλος αριθμός δημάρχων και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.Ενδεικτικά διακρίναμε τους δημάρχους Άργους-Μυκηνών Δ. Καμπόσο,  Κηφισιάς Γ. Θωμάκο, Παιανίας Ισ. Μάδη, Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο , Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλο , αντιπροσωπείες από τους δήμους Δυτ, Μάνης, Ζωγράφου, Καλλιθέας,Αμαρουσίου,Βριλησσίων, Παπάγου -Χολαργού, Σπετσών, Ιλίου, τον σύνδεσμο Πεντελικού ( ΣΠΑΠ)  κά.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Ευμορφίδης έκανε την λεπτομερή παρουσίαση των προγραμμάτων που έχει εξαγγείλει ο φορέας. Ακολούθησε συζήτηση και διάλογος με τους συμμετέχοντες  εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και η ημερίδα θα κλείσει με την ομιλία του προέδρου του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλου.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice