OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Προληπτική απολύμανση για τον κορoνoϊό σε όλους τους δημοτικούς χώρους στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Δυναμική παρέμβαση για την ενίσχυση της πρόληψης της μετάδοσης του νέου κορoνoϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για απολύμναση όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια), των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, των ΚΑΠΗ, των ΚΗΦΗ, των ΚΔΑΠμεΑ, των ΚΔΑΠ, των Δημοτικών Ωδείων, των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, των Πολιτιστικών  Κέντρων, των Γυμναστηρίων, των ΚΕΠ και εν γένει όλων των δημοτικών κτιρίων, των Δημοτικών Υπηρεσιών και των Δημοτικών Δομών. Η πρωτοβουλία αναλήφθηκε μετά την εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του δήμου χθες το απόγευμα, μετά από διαδοχικές επαφές που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες, με στόχο να αξιοποιηθεί το τριήμερο της αργίας. 

Να σημειωθεί ότι, μετά την ανακοίνωση του υπ. Υγείας για ματαίωση όλων των εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, για λόγους πρόληψης της μετάδοσης του νέου κορονοϊού, η δημοτική Αρχή προχώρησε στη ματαίωση όλων των εκδηλώσεων της Καθαράς Δευτέρας. Παράλληλα, και σε συνεννόηση με τα σχολεία του δήμου, αποφασίστηκε η αναβολή, από τις 3 έως και τις 6 Μαρτίου 2020, όλων των προγραμματισμένων θεατρικών παραστάσεων του Κ.Θ.Β.Ε. για τα σχολεία του δήμου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεατρικής Αγωγής και Παιδείας, ενώ ζητήθηκε από το Κ.Θ.Β.Ε. η πραγματοποίησή τους σε μεταγενέστερο χρόνο.

Άμεση ετοιμότητα

Μετά την εντολή του δημάρχου, τα ειδικά συνεργεία απολύμανσης τέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, σε άμεση ετοιμότητα, με αποτέλεσμα το μεσημέρι να ξεκινήσει το έργο της απολύμανσης. Η αρχή έγινε από το δημοτικό κατάστημα Πεύκων, όπου στεγάζονται Υπηρεσίες, το ΚΑΠΗ και το δημοτικό ιατρείο, για να ακολουθήσει η παρέμβαση στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων και στο 1ο Λύκειο Νεάπολης. Έως και το βράδυ εκτιμάται ότι θα έχει γίνει απολύμανση σε περισσότερα από 20 σχολικά κτίρια και δημοτικά κτίρια, ενώ η απολύμανση του συνόλου των κτιρίων θα έχει επιτευχθεί έως και τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα όλοι οι χώροι να παραδοθούν το πρωί της Τρίτης ασφαλείς και προστατευμένοι στις μαθητικές κοινότητες, τους εργαζόμενους και τους πολίτες.

«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία συμπληρωματικά ως επιπλέον συμβολή στην προσπάθεια πρόληψης της μετάδοσης του κορονοϊού προχωρώντας, με δικές μας δαπάνες και δικά μας συνεργεία, στην απολύμανση όλων των χώρων των δημοτικών κτιρίων και Υπηρεσιών και Δομών, ξεκινώντας βεβαίως από τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και τα σχολεία, και πιστεύω ότι μέχρι την Κυριακή, το πολύ μέχρι τη Δευτέρα, θα έχουν απολυμανθεί όλοι οι χώροι», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Διοικητικών Υπηρεσιών Μιχάλη Βουλγαρίδη, ήταν παρών στις εργασίες απολύμανσης του 1ου Λυκείου Νεάπολης, ενώ στην απολύμναση στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων παρούσα ήταν η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, και τοπική αντιδήμαρχος Πεύκων, Παρή Γενίτσαρη. 

Παράλληλα, όμως, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, «έχουμε δώσει οδηγίες με βάση αυτά τα οποία μας έχουν υποδειχθεί από τις Υπηρεσίες του υπ. Υγείας και τον ΕΟΔΥ, ενώ, μετά τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες μου με τον ΕΟΔΥ, μας έχουν αποσταλεί και περιμάνουμε να παραλάβουμε τις επόμενες ημέρες ενημερωτικό υλικό, αφίσες και φυλλάδια για να τα διανέμουμε σε όλους τους δημοτικούς χώρους».

Όπως τόνισε, «η απολύμανση γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους και για την αντιμετώπιση και άλλων ιώσεων που παρουσιάζονται κάθε χρόνο, και όχι μόνο του κορονοϊού που όλοι τώρα έχουν φωτίσει».  «Ούτως ή άλλως, εμείς κάθε χρόνο κάνουμε απολυμάνσεις, μυοκτονίες, εντομοκτονίες και γενικούς καθαρισμούς έτσι ώστε όλοι οι χώροι να είναι απολύτως ασφαλείς και προφυλαγμένοι, ειδικά τα σχολεία αλλά και άλλοι ευαίσθητοι χώροι», πρόσθεσε, απευθύνοντας μήνυμα ψυχραιμίας και μεθοδικότητας. «Όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στις οδηγίες που μας δίνουν οι ειδικοί, να σταματήσει η παραφιλολογία, το σπασμένο τηλέφωνο και το ‘‘ράδιο αρβύλα’’ για να είμαστε χρήσιμοι», ανέφερε. 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice