OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ψήφισμα του Δήμου Λαυρεωτικής για απομάκρυνση υποκαταστήματος της ALPHA BANK από την Κερατέα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής, κατά τη Συνεδρίασή του στις 10-02-2020, εξέδωσε ομόφωνα το κάτωθι ψήφισμα διαμαρτυρίας, σχετικά με την απομάκρυνση του υποκαταστήματος της ALPHA BANK από την Κερατέα, το οποίο  αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε για το άμεσο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας ALPHA BANK στις 21-02-2020 που λειτουργεί στην Κερατέα Αττικής. Μία ενέργεια λανθασμένη, καθώς διαφαίνεται ότι ελήφθη χωρίς να υπολογιστεί η οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, όπως και η κοινωνική διάσταση του προβλήματος που θα δημιουργηθεί από την διακοπή της λειτουργίας του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ τραπεζικού καταστήματος σε μία πόλη 15.000 κατοίκων, 60 Οικισμών και συνολικής έκτασης 178.τ. χλμ.

Η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα επιφέρει υποβάθμιση και θα έχει μεγάλες αρνητικές συνέπειες για το σύνολο της περιοχής, την ίδια στιγμή που όλοι αγωνιζόμαστε για την αναβάθμισή της σε εποχές οικονομικής στενότητας και περιορισμένων δυνατοτήτων.

Με την παρούσα ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια σύσσωμου του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, η οποία μετά την ανακοίνωση της είδησης διαμαρτύρεται έντονα για την ολοένα και μεγαλύτερη αποδυνάμωσή της .

Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι μείζονος σημασίας εξαιτίας των παρακάτω λόγων:

  • Δεν υπάρχει κανένα άλλο κατάστημα Τράπεζας στην Κερατέα.
  • Δεν υπάρχει κατάστημα Αlpha Bank ούτε στην πλησιέστερη, σε απόσταση 5 χλμ., πόλη των Καλυβίων.
  • Η μέση ακτίνα από την Κερατέα και τους Οικισμούς είναι περίπου 20 χιλιόμετρα προς το Λαύριο και 10 χιλιόμετρα προς Μαρκόπουλο. Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι προκειμένου να μεταβούν σε κατάστημα είτε της Αlpha Bank ή οιασδήποτε άλλης τράπεζας, να χρησιμοποιήσουν δικό τους μεταφορικό μέσο ή ταξί, ελλείψει τακτικής συγκοινωνίας, και να καταβάλλουν σημαντικό χρηματικό ποσό για μια συναλλαγή που ενδεχομένως η αξία της να είναι πολύ μικρότερη από το τίμημα της μετάβασης.
  • Στην Κερατέα λειτουργεί το ενεργό και συνεχώς αναπτυσσόμενο Επιχειρηματικό Πάρκο με 33 μέχρι σήμερα επιχειρήσεις που απασχολούν πλήθος εργαζομένων.
  • Οι αντιδράσεις των κατοίκων της πόλης και των Οικισμών, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, του Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Πάρκου, των Φορέων και Συλλόγων, είναι έντονες και έχουν οδηγήσει σε αναστάτωση όλη την ευρύτερη περιοχή.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω και επισημαίνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα επισκεψιμότητας στην πόλη της Κερατέας, το τραπεζικό κατάστημα ήταν και είναι ένας βασικός πόλος προσέλκυσης πελατών – επισκεπτών για την  τόνωση της τοπικής αγοράς.

Δεσμευόμαστε οι  κάτοικοι και επαγγελματίες   της περιοχής ότι θα συνεργαζόμαστε  αποκλειστικά με την μοναδική τράπεζα που υπάρχει της Alpha Bank στην Κερατέα, ενισχύοντας έτσι τις δραστηριότητες στην περιοχή.

Αναγνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους πελάτες καθώς και προς το ενεργό επιχειρηματικό και επαγγελματικό δυναμικό της πόλης μας,

ΖΗΤΟΥΜΕ  

Την ανάκληση της απόφασής σας, με στόχο τη συνέχιση λειτουργίας του καταστήματος της ALPHA BANK στην Κερατέα.

Στην περίπτωση που η απόφαση της Τράπεζας θα είναι να παραμείνει σε κάθε Δήμο ένα και μόνο υποκατάστημα, ζητούμε να παραμείνει το υποκατάστημα της Κερατέας, και  να αναβαθμιστεί ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προσφερόμενα προϊόντα, ώστε αξιοποιώντας την έλλειψη άλλου τραπεζικού καταστήματος στην περιοχή της Κερατέας, να προσελκύσετε πελάτες και επενδυτές.

Σε διαφορετική περίπτωση οι αντιδράσεις των πολιτών της Κερατέας θα είναι ιδιαίτερα έντονες και απρόβλεπτες».

Αναμένουμε άμεσα την θετική απόφασή σας στο δίκαιο αίτημά μας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο η Τράπεζά σας στην προσπάθειά μας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κερατέας.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

                                                   ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

 

                                                 ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice