OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Διανομή τροφίμων και γευμάτων σε 480 οικογένειες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Παύλου Μελά με υποστήριξη ΠΚΜ και ΠΕΔΚΜ

Σε εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης του ΥΠΕΣ για την ενίσχυση των επισιτιστικών αναγκών ευπαθών ομάδων πληθυσμού και στο πλαίσιο της προστασίας τους από την πανδημία COVID -19, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέπτυξε πρωτοβουλία υποστήριξης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», στους 38 συνολικά Δήμους της περιοχής αρμοδιότητάς της.

Μέσω της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Κ.Μ. και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, στον Δήμο Παύλου Μελά και σε 480 ωφελούμενες οικογένειες του προγράμματος,

α) ολοκληρώθηκε η παράδοση δεμάτων που περιελάμβαναν ξηρές τροφές (ρύζι, αλεύρι γενικής χρήσης, ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, ζυμαρικά, φακές, τοματοχυμός, αλάτι, μαρμελάδα, χαλβάς, τόνος κονσέρβα, γάλα, πραλίνα)

β) ξεκίνησε και συνεχίζεται, για 14 ημέρες, η διανομή έτοιμων γευμάτων,  δύο φορές την ημέρα (μεσημεριανό και βραδινό).

Τα γεύματα μοιράζονται με ασφάλεια, κάθε μεσημέρι, σπίτι – σπίτι, από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Ο έλεγχος και η παραλαβή της ξηράς τροφής και των καθημερινών γευμάτων γίνεται από την επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών του Δήμου Παύλου Μελά.

Η κατ΄οίκον διανομή τους, οργανώνεται με ευθύνη του Δήμου Παύλου Μελά και συγκεκριμένα από το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων, στα σημεία λειτουργίας του προγράμματος ( ΚΑΠΗ Ευκαρπίας, Μετεώρων, Πολίχνης, Σταυρούπολης και Ηλιούπολης).

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος υποστηρίζονται στο έργο τους από συναδέλφους του τμήματος Παιδικών Σταθμών και της διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και από εθελοντές κατοίκους του Δήμου Παύλου Μελά.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου, σημειώνουν ότι «τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η κοινωνία μας, με σύνθημα ‘’Κανένας μόνος’’, η Διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά, οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών του, αλλά και κάτοικοι – εθελοντές, με ιδιαίτερα υψηλό το αίσθημα ευθύνης, μένουν δίπλα στον πολίτη, νοιάζονται και τον φροντίζουν. Όλοι μαζί με έντονο το αίσθημα αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, που αυτό το χρονικό διάστημα πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία, καθημερινά επισκέπτονται τις οικίες των 480 ωφελουμένων του προγράμματος προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένα άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Από την αρχή της κρίσης ανασχεδιάστηκε στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ενισχύθηκε το προσωπικό, αυξήθηκαν κατά δύο τα αυτοκίνητα του στόλου οχημάτων μετά από πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, λειτούργησαν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης του πολίτη και τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης. Στόχος είναι η άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών εκείνων των πολιτών που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και δεν πρέπει να μετακινηθούν εκτός της οικίας τους για να προστατευθούν από τους κινδύνους της πανδημίας». 

Στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Παύλου Μελά, σημαντική είναι η στήριξη των εταιρειών ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ και AUTOHELLAS (Ανώνυμος Τουριστική και Εμπορική Εταιρεία), οι οποίες παραχώρησαν προς χρήση, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση, δύο οχήματα. Με αυτήν την προσφορά ενισχύθηκε ο υφιστάμενος στόλος οχημάτων του προγράμματος, με αποτέλεσμα η υπηρεσία του Δήμου να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών άμεσα και ποιοτικά.

Σχετικά Άρθρα

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Γορτυνία- Ευστ. Κούλης: “Αποτράπηκαν τα χειρότερα”

otavoice

ΠΔΕ: Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής

otavoice

Ιστορική μέρα για τον Δήμο Κηφισιάς τα εγκαίνια του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου

otavoice

Η καρδιά της Δημιουργικής Απασχόλησης χτυπά στην Καλαμαριά

otavoice

Δ. Χαλανδρίου: Μήνυση κατά αγνώστων για απόπειρα εξαπάτησης στο όνομα του Δήμου

otavoice

Δήμαρχος Κορινθίων: Οι εννέα δράσεις για καθημερινότητα, εξωστρέφεια, περιβάλλον

otavoice