OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Καλαμαριά – Αιμοδότης και ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης

Σήμερα, από τις 09.00 έως 13.00 πραγματοποιείται στην Καλαμαριά η Εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Καλαμαριάς (Δ.Α.Κ.), Τριπόλεως και Σουρμένων γωνία,  την οποία οργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμαριάς,  ο Μ.Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμαριάς και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου.

Η αιμοδοσία,  πραγματοποιείται  σε συνεργασία  με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στο πλαίσιο κάλυψης αναγκών για αίμα που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και  σε αυτή τη χρονική περίοδο θεωρείται επιτακτική.

Στο προσκλητήριο αγάπης και αλληλεγγύης καλούνται οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στη σπουδαία αυτή εμπειρία προσφοράς και στήριξης, να επιλέγουν ως λόγο «μετακίνησης», την επιλογή 1 (Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία) και να προσέρχονται  εκείνη την ημέρα, προκειμένου να προσφέρουν το πολύτιμο αυτό δώρο, αποδεικνύοντας στην πράξη την αγάπη και την αλληλεγγύη τους για το συνάνθρωπο.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α., αλλά και το Έντυπο Βεβαίωσης Μετακίνησης (Τύπου Β) που ορίζεται από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας ή να έχουν στείλει το αντίστοιχο sms στο 13033.

Έδωσε αίμα και ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης

«Παρών» φυσικά και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης , που από τους πρώτους προσήλθε και έδωσε αίμα , τονίζοντας σε δηλώσεις του την σημασία που έχει για τον συνάνθρωπο η σημερινή εθελοντική δράση.Δείχνουμε έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία μας.Όσο μπορούμε όλοι μας βάζουμε πλάτη να στηρίξουμε σε μια δύσκολη συγκυρία τους πολίτες και το σύστημα υγείας που έχει ανάγκη από αίμα, ανέφερε.

Στην σημαντική δράση παρούσα και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής- Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας  του δήμου Καλαμαριάς, κ.Εύα Ντόντη η οποία μας ενημέρωσε ότι συλλέχθηκαν 76 φιάλες αίματος από αντίστοιχους δότες εθελοντές , ενώ 20 ακόμη άτομα αποκλείστηκαν για λόγους υγείας.

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα ευχαρίστησαν όλους τους συντελεστές και δημότες που συμμετείχαν στην εθελοντική δράση.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Βόλου: Απαγορεύεται το κολύμπι σε δεκάδες παραλίες λόγω των νεκρών ψαριών

otavoice

Εξηγήσεις δίνει αύριο στον πταισματοδίκη Χαλκιδικής, η Δήμαρχος Κασσάνδρας.

otavoice

Δήμος Τήνου: Νέες θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

otavoice

Επίτιμη δημότης Ναυπακτίας ανακηρύχθηκε η Δρ. Ολυμπία Βικάτου

otavoice

Αυτοψία Μενδώνη στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο Θέρμου

otavoice

Δ. Χαλανδρίου: 468 παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης – Ακολουθούν και άλλες εγγραφές

otavoice